pizza

Pizza en kebab meest populaire afhaalmaaltijden

pizza

Kingslize Pizza werd beoordeeld als beste bezorgrestaurant van 2016 in Leuven én in België. Dit blijkt uit een enquête op een bestelsite voor fastfood. Voor Vlaams-Brabant werden ook de restaurants in Vilvoorde  en Zaventem beoordeeld. Daar zijn de respectieve winnaars Vilfoodia en Pinocchio.

Nogal wat Belgen vinden er niets beter op dan een bezorgmaaltijd online te bestellen. Op basis van klantenbeoordelingen van de kwaliteit en de bezorging werden de 230 favoriete restaurants geselecteerd. Gebruikers konden uit die longlist de beste bezorgrestaurants van België verkiezen.

Op e site met de resultaten blijft de verkiezing beperkt tot 22 gemeenten. Daarbij slechts drie gemeenten uit Vlaams-Brabant: Leuven, Zaventem en Vilvoorde. In Vilvoorde haalde Vilfoodia het voor Vera en Talia. In Zaventem gingen de meeste stemmen naar Pinocchio, voor Snack Pide Express en Pizza Hut Delivery. In Leuven haalde Kingslize Pizza het voor Sole Mio en eethuis Ada. In de universiteitsstad zijn pizza en de Turkse keuken (kebab, durum) de meest populaire afhaalmaaltijden.

“De titel van beste bezorgrestaurant is voor mij de kers op de taart. We proberen in te spelen op suggesties van klanten en leveren ambachtelijk gemaakte producten bij hen thuis”, zegt Redwan Belaskik van Kingslize Pizza. In zowat elke Vlaamse gemeente werd een pizzeria verkozen tot best beoordeeld bezorgrestaurant. In Brussel en Wallonië is er meer verscheidenheid, met een Vietnamees restaurant als winnaar in Brussel, een Libanees in Luik en een pitazaak in Bergen.

Eten bestellen en laten leveren is populair. “Een beoordelingssysteem laat goede bedrijven toe om hun markt uit te breiden. Het is een belangrijk onderdeel van het succes van een  platform”, zegt Siska De Lombaerde van Pizza.be. “Het aanbod wordt gesorteerd op basis van afstand, populariteit en beoordelingen. Op die manier kunnen bezoekers zo snel mogelijk een restaurant vinden dat op dat moment goed in de markt ligt.”