Nieuws Vlaams Brabant Pizzaketen schept 450 banen

Pizzaketen schept 450 banen

Pizzaketen schept 450 banen

DIEST/LEUVEN/TIENEN/ZAVENTEM/ASSE/VILVOORDE – Pizzaketen Domino’s, met vestigingen in onder andere Leuven, Diest, Tienen, Asse en Zaventem, opent dit jaar nog 18 nieuwe winkels in ons land. De nieuwe activiteiten moeten 450 jobs opleveren. 

Pizzaketen Domino’s wil in de eerste jaarhelft 18 extra vestigingen openen in België, waarvan het gros in Vlaanderen zullen geopend worden. Dat heeft het bedrijf donderdag aangekondigd. Het gaat om “een antwoord op de groeiende vraag naar bezorgmaaltijden”, klinkt het. In de coronacrisis is de bezorgdienst fors populairder geworden. “Een jaar geleden bezorgden we 45 procent van onze pizza’s bij mensen thuis. Vandaag gaat het om 70 procent. ‘Mensen die vroeger nooit bezorgmaaltijden bestelden, zijn dat door corona beginnen te doen”, luidt het in een persbericht.

Domino’s heeft dit jaar al 2 nieuwe restaurants geopend in ons land en telt er nu 110. Daar komen er nog 18 bij in de komende maanden. Over vijf jaar wil het bedrijf 200 vestigingen tellen in ons land. Momenteel geeft de pizzaketen naar eigen zeggen werk aan 2.500 mensen in België.

Elke nieuwe vestiging is volgens de directie goed voor nog 20 à 25 extra werknemers, zegt een woordvoerster. Domino’s werkt met eigen koeriers en de filialen worden uitgebaat volgens het systeem van franchising.

In onze provincie heeft de pizzaketen winkels in onder andere Leuven, Diest, Tienen, Zaventem, Asse, Sint-Pieters-Leeuw en Vilvoorde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Merchtem
Leuven

IJsketen zoekt franchisenemers

LEUVEN/MERCHTEM  - IJsketen Capoue, spreek uit "kapoe", zoekt franchisenemers voor de uitbating van nieuwe filialen. Ook in Vlaanderen wordt er… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Grimbergen, Watermaal-Bosvoorde
Grimbergen

CEO geeft na 26 jaar fakkel door

GRIMBERGEN/WATERMAAL-BOSVOORDE - Projectontwikkelaar Matexi, met regionale kantoren in onder andere Grimbergen (Vlaams-Brabant) en Watermaal-Bosvoorde (Brussel), kondigt de aanstelling van een… Lees meer