flora creaverdi Foto: VDT

Plantenzaak opent de deuren op nieuwe locatie

Restaurant De Kleine Kauter aan de Leuvensesteenweg heeft plaatsgemaakt voor een gloednieuwe bloemen- en plantenzaak, Flora Creaverdi. Peter en Rowena Wathion ruilden hun locatie in Tienen in voor Boutersem. “We zijn blij dat we de stap gezet hebben.”

Enkele maanden geleden sloten Peter en Rowena hun zaak aan de Leuvensestraat in Tienen, waar ze sinds 1997 gevestigd was. “We wilden vooral meer buitenruimte voor terrasplanten en meer zichtbaarheid. Toen we vernamen dat De Kleine Kauter er na 25 jaar mee stopte, besloten we de stap naar Boutersem te wagen.”

Afgelopen weekend was het een komen en gaan tijdens een eerste openingsweekend van Flora Creaverdi. “We hebben ontzettend veel mensen mogen verwelkomen en allemaal waren ze enthousiast”, vertelt Peter. “We hebben hard gewerkt, maar het resultaat mag er zeker zijn. Binnen kunnen mensen rustig flaneren tussen de bloemen, planten en decoratie, die mooi per kleur gerangschikt staat. Als mensen even moeten wachten op hun boeketje, of wanneer er bloemen voor een huwelijk of een begrafenis moeten besproken worden, kunnen ze terecht in ons loungeplekje, waar ze een koffietje kunnen drinken.”

Lees ook: Restaurant in Boutersem sluit na 25 jaar de deuren: bloemenzaak uit Tienen neemt intrek in pand

Buiten is er heel wat ruimte voor terrasplanten en -potten. En voor de deur is er een ruime parking. “We zijn zo blij met onze nieuwe locatie, zeker omdat we nu ook heel wat cliënteel uit het Leuvense erbij krijgen”, zegt Peter. “De klanten in Tienen laten we echter niet in de steek, want zij kunnen nog steeds langskomen of online hun bestelling doen. Leveren aan huis blijft mogelijk.”