Nieuws Vlaams-Brabant Podiumkunstenzaal van 80 miljoen komt stapje dichter bij

Podiumkunstenzaal van 80 miljoen komt stapje dichter bij

Credit: leuven.be.

Podiumkunstenzaal van 80 miljoen komt stapje dichter bij

LEUVEN – De bouw van de nieuwe podiumkunstenzaal in Leuven is opnieuw een stapje dichter gekomen. Het definitieve ontwerp voor de zaal, van het Londense bureau Sergison Bates, is goedgekeurd door het schepencollege. In april dient de stad een vergunningsaanvraag in bij het Vlaamse Gewest.

Het podiumkunstengebouw moet voldoen aan de vraag van de cultuur- en evenementensector naar grotere speelruimtes. Het gebouw komt op de Hertogensite aan de Brusselsestraat in het centrum van Leuven, en krijgt meerdere zalen voor concerten, voorstellingen of congressen, een dakterras en een tuin. De grootste zaal heeft een capaciteit van 1.100 personen.

In april dient de stad een officiële aanvraag tot vergunning in bij het Vlaams Gewest. Ondertussen loopt er ook een subsidieaanvraag voor het project bij de Vlaamse regering. De kostprijs van het volledige dossier is al meermaals naar boven bijgesteld en wordt op dit moment geraamd op 80 miljoen euro. Van dat bedrag zou de stad graag 43,5 miljoen euro gesubsidieerd zien. Een beslissing over het toekennen van de subsidies wordt echter pas volgende legislatuur verwacht.

“Het ziet er allemaal erg mooi uit, maar het prijskaartje is een hallucinant bedrag”, reageert N-VA-gemeenteraadslid Lorin Parys. “Leuven rekent op subsidies van Vlaanderen, maar die zijn nog lang niet toegekend. Je

begint toch ook geen huis te bouwen als je niet weet hoe je de aannemer zal betalen?” De start van de bouw is voorzien voor begin 2024. In het najaar van 2027 zou de podiumkunstenzaal volledig klaar moeten zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.