Nooit Gezien – Danny Puyneers Foto: VDT

Politicus maakt droom waar en opent brocantewinkel

Tiens ondernemer en politicus Danny Puyneers (55, Vlaams Belang) heeft zijn eigen brocantewinkel Nooit Gezien geopend in de De Brouwerstraat aan de Tiense stadsrand. “Dit is al lang een droom van mij.”

Een brocantewinkel was al lang een droom van Danny Puyneers. Maar het drukke werkleven verhinderde hem van zijn hobby zijn beroep te kunnen maken. “Afgelopen zomer viel mijn leven helaas stil na een hartaanval”, vertelt Danny. “Daarna heb ik meteen een burn-out gehad. Wie had dat gedacht? Ik alleszins niet. Het heeft me doen nadenken over wat ik wil in het leven. En zo heb ik de stap gezet om mijn eigen brocantewinkel te openen, naast mijn werk als aannemer.”

Zijn renovatiekunsten kwamen Danny wel goed van pas bij de inrichting van de oude loods tot gezellige brocantewinkel. Al meteen wanneer je de gang naar de winkel betreedt, kom je ogen tekort. “We wilden geen bruine brocantewinkel zijn, zoals er zoveel zijn”, vertelt Danny. “Voor ons is het belangrijk dat er beleving is. En mensen voelen dat ook, zeggen ze ons. Dat doet plezier.”

Danny en zijn vrouw Heidi (55) zijn al jaren fervente liefhebbers van alles wat oud en bijzonder is. “Elke zondag staan we om 5 uur op en begeven we ons richting Tongeren. Je moet er vroeg bij zijn om de beste stukken op de kop te tikken. Ook naar de brocantemarkten in Sint-Truiden en Dormaal gaan we heel regelmatig.Het is belangrijk dat je continu nieuwe dingen in je winkel aanbiedt. Anders komen de mensen niet meer terug.”

De winkel is open op vrijdag en zaterdag van 13 tot 18 uur en op zondag van 14 tot 18 uur. “Iedereen is welkom”, zegt Danny. “Voor elk budget hebben we wel iets. En wij bieden iedereen graag een tasje koffie of iets fris aan.”