Nieuws Vlaams-Brabant POM Vlaams-Brabant helpt bij ontwikkeling bedrijvenpark “Stone”

POM Vlaams-Brabant helpt bij ontwikkeling bedrijvenpark “Stone”

Credit: Group Bouwen.

POM Vlaams-Brabant helpt bij ontwikkeling bedrijvenpark “Stone”

LONDERZEEL – De Provinciale OntwikkelingsMaatschappij (POM) Vlaams-Brabant ontwikkelt in samenwerking met Group Bouwen het nieuwe kmo-bedrijvenpark “Stone” aan Autostrade. De nieuwe ondernemingsruimte is strategisch gelegen naast de A12 binnen het Specifiek Economisch Knooppunt Londerzeel.

Het groothandelsbedrijf in natuursteen Stone, zit in een reorganisatieproces en heeft zijn terreinen verkocht aan Groep Bouwen uit Lier, een private projectontwikkelaar. Op de site van Stone komt het kmo-bedrijvenpark “Stone”, met ondernemingsruimte die kan oplopen tot 7 hectare aan bedrijfsunits en retail.

Bedrijvenpark Stone

Voor de realisatie van dit project heeft de POM Vlaams-Brabant besprekingen gevoerd met Groep Bouwen om tot een samenwerking te komen en zo een duurzame ontwikkeling van de bedrijvenzone op te starten. De onderhandelingen tussen beide partners resulteerden in overeenkomsten en de oprichting van de specifieke projectvennootschap BV Bedrijvenpark Stone.

Duurzame/kwalitatieve invulling

Er wordt gekozen voor een innovatieve groenbuffering waarbij bedrijfsunits ingepast worden onder een groentalud. “De POM gaat ook in dit project resoluut voor een duurzame en kwalitatieve economische ontwikkeling. De meerwaarde van de POM uit zich dan ook vooral op het vlak van de begeleiding van het planningsproces, de nog op te lossen mobiliteitsvraagstukken op de A12 Londerzeel-Zuid en de aan te leggen ventweg, de communicatie met de buurt en de gemeente en het toezicht op de duurzame aanleg van een kmo-park. De realisatie van het project is in volle voorbereiding”, luidt het bij de POM Vlaams-Brabant.

PRUP afgerond en gepubliceerd

Een herbestemming van het hele binnengebied rond de Stone-site was onderwerp van een provinciaal planningsproces. Samen met de gemeente Londerzeel heeft de provincie Vlaams-Brabant een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP)  opgesteld om dit gebied tot bedrijvenzone te herbestemmen. Binnen de planningsprocedure is een uitbreiding van de site Stone vooropgesteld waardoor er potentieel in het totaal 7 ha kan ontwikkeld worden als bedrijventerrein. Vorig jaar werd het ontwerp Provinciaal Ruimtelijk UitvoeringsPlan en inrichtingsplan met inplanting van de gebouwen, de groenbuffering naar de buurt en de trage verbindingen op basis van de input van de buurtvergadering nog verder aangepast. Het PRUP werd ondertussen volledig afgerond en gepubliceerd.

Wanneer de bouw van het kmo-bedrijvenpark wordt opgestart is nog niet bekendgemaakt.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Batibouw uitgesteld

BRUSSEL - In samenspraak met het exposantencomité hebben de organisatoren van BATIBOUW beslist de editie van 2022 uit te stellen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

5 falingen

ZAVENTEM/MEISE/WEZEMBEEK-OPPEM/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 5 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer