Nieuws Vlaams Brabant Pop-upcafé tussen de boeken

Pop-upcafé tussen de boeken

Pop-upcafé tussen de boeken

Universiteitsbibliotheek LeuvenTorenhof is de naam van een nieuw pop-upcafé dat op maandag 1 augustus de deuren opent in Leuven. Op een wel heel bijzondere locatie: in de galerij en binnentuin van de universiteitsbibliotheek van de KU Leuven op het Ladeuzeplein. De bezoeker kan er tot 23 september terecht voor een duurzaam drankje. De openingsuren zijn beperkt: van 13 tot 17 uur.

“De universiteitsbibliotheek biedt een uniek kader om even gezellig te verpozen”, zegt vicerector Katlijn Malfliet. “Maar we bieden nog meer. Zo kan je in het verder verloop van deze zomer op zaterdagavond genieten van gratis beiaardconcerten. Die kan je live volgen op het Ladeuzeplein, terwijl je ontspant in een strandstoel met een ijsje of een authentiek beiaardbier.”

Het eerste concert vindt plaats op zaterdag 6 augustus en start om 21 uur. Vanaf 19.30 uur kan je ook de toren beklimmen met de beiaardier en zien en horen hoe hij zijn melodieën op Leuven loslaat. Daarvoor betaalt u 1 euro. Reserveren is niet nodig. De beiaardier wacht op u aan de bezoekersbalie van de bibliotheek.

De toren en het bibliotheekgebouw zijn dagelijks te bezichtigen van 10 tot 17 uur. Nieuw is de audiogids die de bezoeker op zijn eigen tempo door de geschiedenis van de universiteitsbibliotheek leidt. Voor de vele Spaanstalige toeristen in Leuven is er elke zondag om 12 uur een rondleiding in hun taal. Tijdens Autoluwe zondag op 28 augustus en Open Monumentendag op 11 september is de toegang gratis, met een maximumcapaciteit van 48 personen om veiligheidsoverwegingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Brussel
Brussel

Brussel baadt in bier

BRUSSEL/LEUVEN -  In hartje Brussel heeft bierspa Bath & Barley de deuren geopend. Bath & Barley is een luxueuze privé-wellness,… Lees meer

Aarschot
Aarschot

Cafébaas overleden

AARSCHOT - In Rillaar bij Aarschot is afscheid genomen van Jan Trevels. Samen met zijn partner Nelly stond hij achter… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer