Nieuws Vlaams-Brabant Populaire verpakkingsloze winkel neemt groot pand aan station Leuven over

Populaire verpakkingsloze winkel neemt groot pand aan station Leuven over

Populaire verpakkingsloze winkel neemt groot pand aan station Leuven over

LEUVEN – Het pand van Foodhub op het Benedenplein aan het station van Leuven zal niet lang leeg staan als de winkel zondag de deuren sluit. De populaire verpakkingsloze winkel Content zal er deze zomer naartoe verhuizen. “Daar kunnen we eindelijk al onze zaken samen brengen”, zegt uitbater Dries Debie.

Sinds haar oprichting acht jaar geleden is de verpakkingsloze winkel Content uitgegroeid tot een vaste waarde in het Leuvense winkelcentrum. Wat ooit begon met twee oprichters, is intussen een grote zaak met twaalf personeelsleden. Maar de zaak barst uit haar voegen. “Toen we begonnen, vonden we onze winkel in de Tiensestraat super groot. We hadden plaats voor een keukentje en meer dan genoeg ruimte voor al onze goederen. Dat is nu helemaal niet meer het geval”, zegt Dries.

“De keuken en catering verhuisden naar Hal 5, onze kantoren voor administratie zitten bij Rikolto Vredeseilanden, en onze winkel zelf is ook te klein geworden. Door zo gespreid te zitten, zien we onze collega’s ook niet. De klanten van de winkel kennen de kok niet die voor hen kookt. Zelfs ik zie die zelden. Het was al langer een droom om alles samen te brengen. Dus dit was een kans die we niet konden laten schieten”, klinkt het.

Springen

De verhuizing komt niet op een ideaal moment, want de zaak had het tijdens corona heel moeilijk. De catering viel volledig weg, waardoor er ook stevig aan de winsten van de winkel moest gezeten worden om het hoofd boven water te kunnen houden. “Maar soms moet je springen. Het pand kwam nu vrij, en de eigenaar wilde er graag opnieuw een duurzaam project. We gaan er veel meer ruimte hebben om de winkel uit te breiden én kunnen al onze zaken weer samen brengen. We wilden deze kans echt niet laten schieten”, zegt Dries.

Vermoedelijk zal de effectieve verhuizing voor de maand augustus zijn. De winkel in de Tiensestraat en de keuken in Hal 5 zullen dan verdwijnen. “In de nieuwe winkel zal ons aanbod groter worden. Zo gaan we bijvoorbeeld samenwerken met de Foodhub, om hun waren toch nog aan te bieden. En we kunnen eindelijk meer koelingen zetten voor verse producten en bereidingen. Voor onze klanten zal dit zeker ook een meerwaarde zijn”, klinkt het nog.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.