Nieuws Vlaams-Brabant Portugezen houden voortaan siesta op Lattoflex en Beka

Portugezen houden voortaan siesta op Lattoflex en Beka

Portugezen houden voortaan siesta op Lattoflex en Beka

HAREN – De afdeling Slaapcomfort van schuimrubberfabrikant Recticel, met administratieve zetel in Haren, is verkocht aan de Portugese groep Aquinos, één van de grootste Europese fabrikanten van matrassen en meubelstoffen.

De afdeling Slaapcomfort maakt matrassen, lattenbodems en boxsprings en telt bijna 1.600 werknemers in negen vestigingen. Slaapcomfort staat bekend voor enkele gekende merken zoals Beka, Lattoflex, Swissflex en Superba. In totaal betaalt de Portugese familie 122,4 miljoen euro, op kas- en schuldvrije basis. Verwacht wordt dat de transactie in het eerste kwartaal van 2022 zal worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke afsluitvoorwaarden en consultaties.

Vorig jaar was Slaapcomfort goed voor 242 miljoen euro omzet en 17,1 miljoen euro brutobedrijfswinst. Het is al jaren de kleinste en minst rendabele tak van Recticel en het verkoopproces is begin dit jaar opgestart.

Recticel kent al geruime tijd reorganisaties, met tal van herstructureringen en een aantal activiteiten die al eerder verkocht zijn (productie van autozetels en dashboardhuiden). Eerder kondigde Recticel ook al de verkoop aan van de divisie industriële schuimen. De groep wil zich volledig terugplooien op zijn isolatieactiviteiten, om zo een vijandig bod van het Oostenrijkse Greiner tegen te gaan. Deze groep verwierf via een deal met de holding Bois Sauvage een minderheidsbelang in Recticel en probeert via een overnamebod Recticel volledig in te lijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

8 falingen

HAACHT/LUBBEEK/TIENEN/LEUVEN/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 8 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer