Nieuws Vlaams-Brabant Premium fietshandels rijden verder onder label ‘Raida’, eerste flagshipstore opent deuren in Herent

Premium fietshandels rijden verder onder label ‘Raida’, eerste flagshipstore opent deuren in Herent

De nieuwe winkel opent vandaag de deuren langs de Brusselsesteenweg in Herent.

Premium fietshandels rijden verder onder label ‘Raida’, eerste flagshipstore opent deuren in Herent

LEUVEN/HERENT – Gevestigde fietsspecialisten Cool Electro Cycles, Velodome en Bicyclic breiden het gezamenlijk netwerk onder de nieuwe merknaam “Raida” uit naar nationale dekking. Samen vertegenwoordigen ze 22 winkels en zijn ze daarmee de nummer één in de premium fietsmarkt. De eerste flagshipstore opent vandaag de deuren in Herent. 

De eerste officiële ‘Raida’ (fonetische weergave van rider, red.) flagshipstore opent  vandaag de deuren in Herent (Leuven), de rest van België volgt met een flagshipstore in elke provincie. De bestaande winkels worden geleidelijk aan gerebrand.

Grootste landelijk netwerk in premiumfietsen

De fiets is voor de Belg meer dan ooit een vaste waarde. Dat toont de marktgroei de voorbije jaren, versterkt door de recente pandemie. Daarbij is er een sterke trend naar premiumfietsen en nieuwe financieringsvormen, zoals leasing en renting. “De ontwikkelingen qua modellen, technische mogelijkheden, financieringsvormen en personalisatie van fietsbeleving gaan steeds harder en dat geldt ook voor de eisen van de Belgische fietsliefhebber”, zegt Hervé Reginster, bestuurder Bicyclic. “Om daaraan te beantwoorden, kiezen we ervoor om de slagkracht van onze ervaren bedrijven Cool Electro Cycles, Velodome en Bicyclic onder één koepel te brengen. Deze bedrijven hebben elk al regionaal hun strepen verdiend in de fietswereld via hun lokale fietswinkels. Raida groeit daarmee uit tot het grootste landelijke netwerk voor wie premiumkwaliteit verlangt voor élk aspect van fietsen.”

Gepersonaliseerde beleving

De gepersonaliseerde beleving als fietser krijgt vorm door het premiumgamma elektrische fietsen, MTB-modellen, gravel- en koersfietsen en cargo bikes. We hebben traditioneel een uitstekende band met kwaliteitsmerken als BMC, Kalkhoff, Koga, Stromer en Trek. Dat komt door de gedeelde visie op kwaliteit en service. Ook weten we als Belgisch bedrijf welke meerwaarde mensen zoeken, zowel in Vlaanderen als Wallonië. Als groep kunnen we nog meer investeren in de juiste gespecialiseerde medewerkers, in hun opleiding en zijn we voor onze leveranciers en klanten een stabiele factor met landelijke dekking. Daarnaast is elke nieuwe Raida boutique een echt belevingsconcept waar je in een stimulerende omgeving een persoonlijke keuze maakt voor een duurzame, plezierige en gezonde mobiliteit, zo besluit Cédric de Kerchove, bestuurder van Raida.

Managementteam

In het nieuw samengestelde managementteam zetelen de bestuurders van de respectievelijke partners: Jean Cheffert en Hervé Reginster (Bicyclic), Christophe Cool, Nicolas Cool en Cédric de Kerchove (Cool Electro Cycles), en Stijn Heyvaerts en Philippe Van Eekhout (Velodome).

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.