Nieuws Vlaams Brabant Prijs voor Leuvens fertiliteitscentrum Life

Prijs voor Leuvens fertiliteitscentrum Life

Prijs voor Leuvens fertiliteitscentrum Life

Kinderwens Vlaanderen heeft dinsdag voor het eerst de zogenaamde prijs voor fertiliTIJD uitgereikt aan het fertiliteitscentrum Life in het Heilig Hartziekenhuis in Leuven. Dat gebeurde naar aanleiding van wensouderdag op 10 mei. De organisatie maakte ook bekend dat op 10 mei in elke provincie een nieuw kinderwenshuis de deuren opent. In Vlaams-Brabant gebeurt dat in het Huis van het Kind in Zemst.

Kinderwens Vlaanderen biedt ondersteuning aan koppels met een kinderwens en aan mensen die moeilijk zwanger raken of een verlies doormaken. De organisatie lauwert het fertiliteitscentrum Life in het Heilig Hartziekenhuis in Leuven en het Centrum voor reproductieve geneeskunde van het UZ Gent omdat ze tijd nemen voor wensouders en hen trachten te helpen door open communicatie.

De prijzen werden in ontvangst genomen door fertiliteitsarts Isabelle Segaert van Life Leuven en professor Petra De Sutter.

De kinderwenshuizen moeten een wegwijzer bieden aan wensouders die nood hebben aan informatie, advies en psychosociale ondersteuning. “Het is een laagdrempelig antennepunt met een aanbod aan informatieve sessies, workshops en gespreksgroepen. Je kan ook op spreekuur komen bij een zorgverlener”, zegt Shanti Van Genechten van Kinderwens Vlaanderen.

De organisatie leidde het voorbije jaar vijftig consulenten en tien vormingsmedewerkers op. De hoofdzetel is gevestigd in Diest.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.