TIENEN BRINGME CORONA TRACKER Carconnex' CEO Joeri Vanhumbeeck pictured during the inauguration of the first virtual corona tracker of technology company Bringme, in Tienen, Tuesday 26 May 2020. Belgium is in its eleventh week of confinement in the ongoing corona virus crisis and the second week of the phase 2 of the deconfinement. The National Security Council has given the Go to the deconfinement in stages as developed by the Group of Experts for the Exit Strategy. BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Primeur. Carconnex installeert coronaspeurder op werkvloer

TIENEN/LEUVEN - Het Tiense autobedrijf Carconnex, gevestigd aan de Grijpenlaan, heeft dinsdag de allereerste virtuele coronaspeurder in dienst genomen. Het apparaat, een ontwikkeling van het Leuvense techbedrijf Bringme met de steun van VLAIO, automatiseert de ontvangst van bezoekers in bedrijven, informeert over de preventiemaatregelen, meet koorts en doet een virtuele gezondheidscheck. 

Als het van het Leuvense techbedrijf Bringme afhangt, dan zullen de ontvangstruimtes van bedrijven na de coronacrisis er helemaal anders uitzien. Ook de job van receptionist(e) zoals we die nu kennen behoort volgens Bringme binnen afzienbare tijd tot het verleden. Hoezo? Door de coronaspeurder.

Contactloos 

Met de hulp van de technologie zullen receptionisten minder menselijk contact hebben bij het uitvoeren van hun taken, waardoor virussen en bacteriën minder verspreid worden. Ook het afhandelen van pakjes en leveringen bij bedrijven zal contactloos moeten gebeuren. Daarom werkt de slimme coronaspeurder samen met de Bringme Box, die voorzien is van een antibacteriële toplaag en het beheer van pakjes automatisch afhandelt. Daarnaast verdeelt de desk ook mondmaskers en laat hij werknemers en bezoekers van bedrijven de handen ontsmetten via een sensorgestuurde alcogel-dispenser. De virtuele speurder geeft werknemers en bezoekers vervolgens een badge waarmee ze toegang krijgen tot de bedrijfsvloer. De virtuele coronaspeurder kan geïnstalleerd worden in bedrijven maar onder andere ook in musea, winkels en gemeentehuizen.

VLAIO 

VLAIO, het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen, heeft 250.000 euro geïnvesteerd in Bringme zodat het bedrijf zijn virtuele coronaspeurder verder kon ontwikkelen. De virtuele receptionist helpt naast bedrijven ook musea, winkels en gemeentehuizen niet alleen om opnieuw op te starten, maar verzekert ook de continuïteit van onze economie bij nieuwe viruspieken. Bringme plaatst de virtuele coronaspeurder de komende weken bij een honderdtal organisaties in binnen-en buitenland. Het Tiense autobedrijf Carconnex van CEO Joeri Vanhumbeeck kreeg dinsdag de primeur.