Printing Partners sluit drukkerij in Groot-Bjjgaarden

drukkerijPrinting Partners gaat zijn drukkerij in Groot-Bijgaarden (Dilbeek), waar De Standaard wordt gedrukt, sluiten. Volgens de planning gebeurt dat eind 2021. De activiteiten worden geconcentreerd in Paal bij Beringen. Dat heeft Printing Partners dinsdag gemeld.

De intentie tot collectief ontslag en tot sluiting van de drukkerij in Groot-Bijgaarden werd dinsdag aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er werken 158 mensen mensen.

“Ondanks de grote uitdagingen in het printmedialandschap, gekenmerkt door een dalende oplage en een stijgende vraag naar digitale krantenproducten,  blijven wij geloven in een toekomst voor de papieren krant.” Die verrassende uitspraak komt van Paul Huybrechts, gedelegeerd bestuurder van Printing Partners, in een persbericht.

“Om de continuïteit van de print binnen de groep te waarborgen stellen we ons investeringsplan voor. Dat gaat gepaard gaat met een intentie tot centralisatie van de activiteiten op één site. Door deze aankondiging enkele jaren vooraf te doen kunnen we bijkomende mogelijkheden creëren om tot sociaal aanvaardbare oplossingen te komen voor onze medewerkers.”

Printing Partners werd in 2010 opgericht als een joint venture van de toenmalige krantengroepen Corelio en Concentra, die later fuseerden tot Mediahuis. Printing Partners drukt onder meer de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Metro en L’Equipe.