Nieuws Vlaams-Brabant Projectontwikkelaar betrekt bewoners bij ontwikkeling groene zone

Projectontwikkelaar betrekt bewoners bij ontwikkeling groene zone

Projectontwikkelaar betrekt bewoners bij ontwikkeling groene zone

Custombuild, de projectontwikkelaar achter het nieuwe woonproject Residentie Hoogveld in Alsemberg (Beersel), nodigt de (toekomstige) bewoners uit actief mee te werken aan de ontwikkeling van de groene zone van 4.481 m2.

Residentie Hoogveld in Alsemberg is volgens projectontwikkelaar Custombuild een duurzaam nieuwbouwproject waarbij een deel van de site ingenomen wordt door een gemeenschappelijke, groene zone van 4.481 m2. Om het duurzaam samenleven te promoten nodigt de projectontwikkelaar de bewoners uit om mee beslissen over de ontwikkeling van deze groene zone. Meer zelfs. Zij die hierin geïnteresseerd zijn, worden actief betrokken bij het conceptueel uitdenken en de realisatie ervan.

Kruidentuin

Op de gemeenschappelijke, groene delen zullen er namelijk in overleg met de bewoners verschillende ecologische voorzieningen aangelegd worden naast de basisvoorzieningen die ‘standaard’ uitgevoerd zullen worden zoals de aanleg van regenputten voor waterrecuperatie. De mogelijkheden zijn legio: een bijenhotel, wildgroeiperkjes voor bijen, een kruidentuin, een boomgaard met fruitbomen, een kippenren of een tuinhuis met gemeenschappelijk gereedschap. Ook voor het onderhoud mogen de bewoners mee instaan. Wie graag mee in de gemeenschappelijke tuin werkt, mag dit dus zeker doen, echter zonder enige verplichting. Het basisonderhoud zal doorheen het jaar in goede banen geleid worden door de syndicus die hiervoor aangesteld wordt.

(Deel)fiets(en)

Het woonproject zal zich uitstrekken over een gebied van ruim vijftig are. Daarvan zal 1.000 m2 bebouwd worden, de rest zal “ingekleurd” worden als groene zone. Hierin zit ook een gemeenschappelijke tuin van 250 m2 die wordt aangelegd rond de private terrassen van de hogergelegen appartementen. Ondergronds komt er ook een fietsenstalling voor 50 fietsen en een of meerdere deelfietsen. Om het project te kunnen realiseren moeten eerst wel een reeks bomen worden gerooid. “Hiervoor betalen we een boscompensatie aan het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos. En we gaan zeker nieuwe bomen planten, ook al zijn we niet verplicht om dit te doen, zelfs meer dan we zullen rooien”, aldus nog Philippe Lambregts, medezaakvoerder van Custombuild.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.