Nieuws Vlaams Brabant Provincie kant zich tegen bedrijventerrein in Kortenberg

Provincie kant zich tegen bedrijventerrein in Kortenberg

Provincie kant zich tegen bedrijventerrein in Kortenberg

brussels-airportDe Vlaams-Brabantse deputatie kant zich tegen de mogelijke inplanting van een bedrijventerrein in Kortenberg. Brussels Airport wil die zone realiseren in de recentelijk onthulde strategische visie voor 2040. Ook de mogelijke verlenging van piste 25L op de luchthaven van Zaventem is voor het provinciebestuur geen goed idee.

Gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) uit zijn twijfels bij het bedrijventerrein dat Brussels Airport in Kortenberg wil realiseren. “In de regio is er al een groot aanbod aan kantoren en ook veel leegstand. We weten dat diverse bedrijven er willen vertrekken door de mobiliteitsproblematiek.”

“Een combinatie van kantoren en wonen is wellicht een betere oplossing. Het kan zeker niet de bedoeling zijn dat dit bedrijventerrein alleen bereikbaar is met de wagen.”

Verlenging van piste 25L in Zaventem is een van de opties die Brussels Airport naar voor schuift in de strategische visie voor 2040. “Verlenging van de piste met 800 meter in de richting van Erps-Kwerps (Kortenberg) zoals de luchthavenuitbater voorstelt, is geen goed idee”, zegt Dehaene.

Hij verwijst naar een motie die de provincieraad enkele maanden geleden al goedkeurde. “De uitbater stelt ook alternatieve pistes voor. We zullen in dialoog nagaan wat de gevolgen kunnen zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.