Nieuws Vlaams Brabant Provincie trekt voluit de kaart van de kenniseconomie

Provincie trekt voluit de kaart van de kenniseconomie

Provincie trekt voluit de kaart van de kenniseconomie

kenniseconomieDe provincieraad van Vlaams-Brabant is begonnen met de bespreking en de stemming over het budget 2017 en de meerjarenplanning. In het economisch luik trekt de provincie voluit de kaart van de kenniseconomie, als motor van de welvaart in Vlaams-Brabant. Daarnaast is er bijzondere aandacht voor de sociale economie.

De keuze voor kenniseconomie en innovatie ligt volgens het provinciebestuur voor de hand. Vlaams-Brabant is immers een toptechnologische regio. “Daarom ondersteunen we initiatieven die het samenspel van kennisinstellingen, bedrijven en overheden vergroten:  490.000 euro subsidie kennisregio, 430.000 euro cofinanciering Europese projecten, 80.000 euro aan partners Flanders Smart Hub.”

Toch verliest de provincie de realiteit niet uit het oog. “We trekken ook de kaart van de sociale economie en arbeidszorg: 820.000 euro.”

Andere aandachtspunten zijn handelskernversterking en detailhandel, onder andere via het provinciaal reglement (136.000 euro), en de ontwikkeling van bedrijventerreinen (onder meer 100.000 euro parkmanagement). In dit kader krijgt de provinciale ontwikkelingsmaatschappij POM een subsidie van 300.000 euro als cofinanciering bij de herinrichting van verouderde bedrijfsterreinen.

Nieuw is de subsidie van 100.000 euro voor het Erkend Regionaal samenwerkingsverband (ERSV) Vlaams-Brabant voor de cofinanciering van het vernieuwde streekbeleid, ter vervanging van de vroegere streekpacten van de Regionale Sociaal-Economische Overlegcomités (RESOC), stopgezet door de Vlaamse overheid. Daarnaast blijft het ERSV arbeidsmarktprojecten in de logistieke sector, de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en de zorgsector aansturen (95.000 euro).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.