Nieuws Vlaams Brabant Puratos gaat op zoek naar nieuwe voedingsproducten

Puratos gaat op zoek naar nieuwe voedingsproducten

Puratos gaat op zoek naar nieuwe voedingsproducten

puratosHet voedingsbedrijf Puratos uit Groot-Bijgaarden (Dilbeek) krijgt van de Europese Investeringsbank (EIB) een lening van zomaar eventjes 40 miljoen euro over zeven jaar. Met dat geld gaat de onderneming uit de bakkerijsector op zoek naar nieuwe voedingsproducten.

Dat gebeurt via een research- & development-programma waarmee het nieuwe voedingsbestanden onderzoekt en ontwikkelt. Het is al de tweede lening die EIB aan Puratos toekent.

Puratos ontwikkelt en produceert een waaier van ingrediënten die ervoor zorgen dat (banket)bakkers en chocolatiers kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar kwaliteit van voedsel. In de bedrijfsgebouwen aan de Industrialaan in Groot-Bijgaarden wordt een uitgebreid gamma aangemaakt voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector.

Met de lening zal Puratos het R&D-programma financieren op vlak van voeding, voedingsverwerking, verlenging van de houdbaarheid en verbeterde voedselingrediënten. Het gaat meer bepaald om de ontwikkeling van nieuwe producten gebaseerd op gisting en van smaakvolle voedzame en functionele ingrediënten.

Het familiebedrijf dat in 1919 in Brussel werd opgericht, is momenteel wereldwijd actief. Puratos wendt 2,5 procent van de omzet aan voor onderzoek en ontwikkeling. Het stelt veel onderzoekers en technische adviseurs te werk. De R&D-activiteiten worden uitgevoerd in het onderzoekscentrum in Groot-Bijgaarden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.