Nieuws Vlaams-Brabant Raf en Imke koken dit jaar een weekje langer voor de crew van ‘Vive le vélo’

Raf en Imke koken dit jaar een weekje langer voor de crew van ‘Vive le vélo’

Raf en Imke koken dit jaar een weekje langer voor de crew van ‘Vive le vélo’

AARSCHOT – Raf Verstraete, traiteur en kok aan huis uit Aarschot, is samen met partner Imke ook dit jaar meegereisd met het team van het televisieprogramma op Eén Vive le vélo. Dit jaar was de tocht wel een weekje en heel wat kilometers langer. “Maar we genieten er nog steeds volop van.”

Voor nu al de vijfde keer trok Raf Verstraete (38) er samen met zijn partner Imke (32) op uit om de crew van Vive le vélo te vergezellen en hen van de nodige maaltijden te voorzien. Met hun mobiele keuken, gevolgd door een koelwagen, hadden ze de tocht aangevat richting Kopenhagen, waar de Tour de France van start ging. Ze wisten al bij hun vertrek dat ze te maken gingen krijgen met abnormale temperaturen en waren daar ook goed op voorbereid. Maar je hebt niet altijd alles in de hand en onderweg, in Duitsland, begaf de koelwagen het.

“Het was toen alle hens aan dek, want we hadden die koelwagen goed vol zitten en door de drukte van evenementen waren er geen gelijkaardige koelwagens meteen beschikbaar. Dus het werd improviseren met koelruimtes in hotels en heel wat frigoboxen. Maar alles is goed gekomen. Bij de terugkeer uit Kopenhagen naar de ritstart in ons land hadden we gelukkig weer een gepaste koelwagen”, zegt Raf.

Leuke evolutie

Voor Raf en Imke werd hun tocht door het dameswielrennen met een week en heel wat kilometers verlengd. Maar dat deerde hen niet, integendeel. “We genieten er nog steeds volop van. Het is wel hard werken met z’n tweeën en soms ook ver rijden. Maar we amuseren ons en we krijgen heel veel appreciatie van de crew waarvoor we zorgen. Na al die jaren kennen we ook iedereen en dat is leuk”, zegt Raf.

 

Ook supporteren tussendoor hoort erbij. — © IF

De man kon samen met zijn partner Imke al duidelijk merken dat er heel veel wordt gedaan om de ronde voor dames te promoten en konden ook vaststellen dat dit ook succesvol is. “Het is leuk om te zien hoeveel volk er ook bij het dameswielrennen staat te kijken langs de weg. Dat is een leuke evolutie en we vinden het dan ook niet erg, integendeel, dat we nog een week langer onderweg zijn met deze bende”, zeggen Raf en Imke. Als het van het Aarschotse duo afhangt, mag het volgend jaar hun zesde editie worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.