presta Foto: zvd

Rapper Presta opent tweede restaurant ‘American style’ in Ternat: “Zelfde naam, inrichting en kaart als in Zelzate”

Bijna dag op dag een jaar nadat Presta een 27-jarige rapper met Spaanse roots uit Zelzate in de Kanaalstraat zijn restaurant Limo opende, gingen vrijdag de deuren open van zijn tweede Limo, nu in Ternat. “Ik wil nog verder uitbreiden en droom van een echte keten met meer van deze typische American diner-restaurants”, zegt de rapper die naast horeca nog erg actief blijft met opnames maken, optreden en componeren.

Presta verraste Zelzate toen hij net een jaar geleden het oude hotel-restaurant Mondial overnam. De rapper die sinds 2018 zijn weg vond en inmiddels 25 singles uitbracht smeet zich toen voor het eerst in de horeca. Hij verbouwde het honderd jaar oude eethuis om tot hippe bar-restaurant, geïnspireerd op de ‘American diner’ met een aanbod van typische burgers , steaks en zelfs American pancakes. Hij sloot na enkele maanden de nachtbar en ging zich voluit toeleggen op zijn restaurant.

Take away

“Zeer toevallig botste ik op een wokrestaurant langs de Assesteenweg in Ternat. Ik kwam er gewoon een tweedehandse koelkast ophalen maar raakte aan de praat met de uitbater. Die vertelde dat hij de zaak ging overlaten en na één nachtje bedenktijd heb ik toegeslagen. Sinds augustus zijn we aan het verbouwen want de zaak is ruim zes keer zo groot als hier in Zelzate”, legt Presta uit. Vandaag vrijdag 15 september gaat de Limo in Ternat open en dit wordt zowel qua naam, inrichting als in het aanbod een kopie van Zelzate.

“Voorlopig starten we met take away want ik ben nog op zoek naar iemand die de zaak voor mij wil open houden, zeg maar een franchisenemer. Het blijft trouwens moeilijk om medewerkers voor de horeca te vinden. ” Presta steekt niet onder stoelen of banken dat hij verder wil met dit businessmodel. “Ik blijf uitkijken naar nieuwe locaties om ook daar een Limo op te starten. Ik durf dromen van een ketel met Limo’s waar mensen lekker Amerikaans kunnen eten in het typische jaren 50-interieur van de Amerikaanse wegrestaurants.”