Nieuws Vlaams Brabant Reconversie Kodaksite stap dichter bij

Reconversie Kodaksite stap dichter bij

Reconversie Kodaksite stap dichter bij

VILVOORDE – Het college van burgemeester en schepenen van Vilvoorde heeft de verkavelingsvergunning voor de woonwijk Groenloo op de gewezen Kodaksite in Koningslo (Vilvoorde) goedgekeurd. De volgende stap is de behandeling van de omgevingsvergunning voor bouwfase 1. Ten vroegste eind dit jaar starten de werken. 

Het goedgekeurde ontwerp omvat 220 BEN-woningen (bijna-energieneutraal). Er komen 310 parkeerplaatsen, zowel voor bewoners als voor bezoekers, maar de auto verdwijnt wel grotendeels ondergronds. Groenloo wordt een autoluwe woonsite met veel belevingsgroen.

De omgevingsaanvraag voor fase 1 van de verkaveling, bestaande uit 17 eengezinswoningen en 43 appartementen, wordt nu volop voorbereid. Verwacht wordt dat die aanvraag in de eerste maanden van 2021 ingediend zal worden, waarop een beoordelingsfase volgt. Hierna kan de voorverkoop starten van de 1ste fase. Een realistische horizon daarvoor is mei 2021. Bij een succesvolle voorverkoop vatten de werken ten vroegste in het najaar van 2021 aan.

De Kodaksite werd in 1961 gebouwd en groeide algauw uit tot de trots van Koningslo. 25 jaar geleden kwam een einde aan het verhaal. Nadien is de site nog verhuurd aan verschillende industriële gebruikers zoals Caterpillar, ISS en Lyreco, maar een nieuwe invulling drong zich op. In 2017 werd beslist om resoluut voor wonen te kiezen. De Gentse projectontwikkelaar Acasa realiseert de nieuwe woonwijk. “Samen met het architectenbureau Bontinck is een ambitieuze verkavelingsaanvraag uitgewerkt voor een duurzame en groene woonsite. Er komen deelwagens, deelfietsen en laadpalen voor elektrische wagens. Bovendien krijgt Koningslo er een nieuw park van bijna 2 hectare groot bij dat zal grenzen aan de Kwakkelstraat”, besluit Timothy Jacob van Acasa.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Machelen, Sint-Pieters-Leeuw
Machelen

Ontwikkelaar past plannen Beaulieuwijk aan

MACHELEN/SINT-PIETERS-LEEUW - Projectontwikkelaar evillas uit Sint-Pieters-Leeuw heeft de plannen voor de nieuwe woonwijk tussen de Pieter Schroonsstraat en de George… Lees meer

Sector
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Strombeek-Bever, Tielt-Winge
Strombeek-Bever

Distributeur zoekt groei met hippe slippers

TIELT-WINGE/STROMBEEK-BEVER - Regalo Esclusivo, distributeur van trendy schoenen en handtassen, wil haar aanbod verder uitbreiden met de hippe slippers van… Lees meer