Nieuws Vlaams Brabant Recyclagebedrijf komt gedupeerde drankenhandelaars te hulp

Recyclagebedrijf komt gedupeerde drankenhandelaars te hulp

Credit: RAFF Plastics.

Recyclagebedrijf komt gedupeerde drankenhandelaars te hulp

LONDERZEEL/ROOSDAAL – Het Londerzeelse recyclagebedrijf RAFF Plastics doet een oproep aan drankenhandelaars die na het faillissement van de Roosdaalse drankenproducent Léberg Bronnen zijn blijven zitten met honderden tot zelfs duizenden kratten. Leveren de handelaars de kratten in, dan krijgen ze hiervoor een vergoeding die hun geleden verlies deels compenseert. 

Het faillissement van Léberg Bronnen heeft al heel wat stof doen opwaaien. Na een vergeefse zoektocht naar een eventuele overnemer luidden de drankenhandelaars recent de alarmbel omdat ze hun stock van lege drankenkratten niet meer konden inleveren bij Léberg. Hierdoor dreigden ze tot duizenden euro’s verlies te leiden. De kratten waren gedoemd om op de vuilnisbelt te belanden.

Maar zover komt het dan toch niet. Het Londerzeelse recyclagebedrijf RAFF Plastics biedt drankenhandelaars die hun stock kratten inleveren, een vergoeding aan die de geleden schade deels compenseert. De bakken zelf worden vermalen tot maalgoed en later door spuitgietbedrijven hergebruikt bij de productie van paletten en kratten. Ook voor de lege flessen werd intussen een oplossing gevonden: de grote hoeveelheid glas wordt gerecycleerd.

“RAFF Plastics klopte intussen aan bij tientallen brouwerijen en drankencentrales om de Léberg-kratten te verzamelen voor recyclage”, luidt het op sociale media. “Het maalgoed van de vernietigde kratten wordt ingezet voor de creatie van nieuwe paletten en kratten. Zo worden de overschotten weggewerkt én krijgt het plastic een tweede leven.”

“Heeft jouw onderneming ook Léberg-kratten over die geen bestemming meer hebben? Aarzel dan niet om ons te contacteren via 051/61 05 00. Intussen heeft RAFF Plastics 100.000 kratten ingezameld, allicht nog eens zoveel kratten wachten in loodsen over het hele land op een nieuwe toekomst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.