Nieuws Vlaams Brabant Reisoperator zoekt nieuwe reddingsboei

Reisoperator zoekt nieuwe reddingsboei

Reisoperator zoekt nieuwe reddingsboei

TIELT-WINGE/AARSCHOT/LEUVEN/HALLE/WOLUWE/KRAAINEM – Neckermann vraagt bescherming tegen schuldeisers en zoekt definitief naar een nieuwe overnemer om het Spaanse Wamos, dat zijn financiële verplichtingen niet kan nakomen, te vervangen. Als de komende weken geen financiële oplossing uit de bus komt, dreigt het faillissement. 

De reisorganisator, die nog steeds een 50-tal winkels in portefeuille heeft en zowat 150 personeelsleden tewerkstelt, wendt met de vraag tot bescherming tegen schuldeisers een nakend faillissement af en ambieert een doorstart met een nieuwe partner. Dat meldt de directie.

Geen geld 

Neckermann zit in een uitdagende financiële situatie nadat de Britse moederholding Thomas Cook eind 2019 op de fles ging. De Spaanse toerismereus Wamos nam het gros van de winkels over, maar door de coronacrisis kan die aandeelhouder zijn financiële verplichtingen niet langer nakomen. Een schijf van 1 miljoen euro kwam begin deze maand niet aan bij de Belgische directie, waarna speculaties over een faillissement op 22 februari gingen circuleren. Dat faillissement zou worden meegedeeld op een aangekondigde ondernemingsraad.

Private-equitybedrijf 

Maar zover komt het dus niet. Vrijdag vroeg de directie aan de ondernemingsrechtbank van Nijvel bescherming tegen schuldeisers om via de Wet Continuïteit Ondernemingen een overdracht onder gerechtelijk gezag op te starten. De voorbije dagen werd al duidelijk dat ceo Laurent Allardin aan het onderhandelen was met een derde speler: een lokaal private-equitybedrijf waarover vrijdag nog geen bijkomende details worden toegelicht.

Zoeken naar oplossing 

Een gerechtsmandataris zal het bedrijf nu begeleiden in een procedure die 4 maanden kan duren. Gedurende die tijd is Neckermann beschermd tegen een faillissement. ‘De Belgische reiziger hoeft zich ondertussen geen zorgen te maken over de vouchers’, beklemtoont Neckermann vrijdag in een persbericht. De toeristische speler verkoopt nog steeds reizen en blijft operationeel. Eerder deze week riep consumentenorganisatie Test-Aankoop nog op om vouchers voor niet-uitgevoerde reizen in te wisselen bij Neckermann. Het nieuws over de gerechtelijke procedure biedt perspectief op een nieuwe doorstart.

Maar dat zal – indien de gesprekken succesvol zijn – dus zonder Wamos zijn. ‘Van zodra de gerechtelijke procedure is afgerond, zal de nieuwe eigenaar de referentieaandeelhouder worden’, klinkt het nog.

In onze regio is Neckermann nog actief in Tielt-Winge, Aarschot, Leuven, Halle, Kraainem en Woluwe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zaventem
Zaventem

iGuana in Limburgse handen

ZAVENTEM - De Zaventemse archiveringsspecialist iGuana is overgenomen door de Limburgse collega's van Youston.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Leuven, Merchtem
Leuven

IJsketen zoekt franchisenemers

LEUVEN/MERCHTEM  - IJsketen Capoue, spreek uit "kapoe", zoekt franchisenemers voor de uitbating van nieuwe filialen. Ook in Vlaanderen wordt er… Lees meer

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer