Nieuws Vlaams Brabant Resoc: 15 jaar loopbaan- en diversiteitsbeleid

Resoc: 15 jaar loopbaan- en diversiteitsbeleid

Resoc: 15 jaar loopbaan- en diversiteitsbeleid

Vorm DC1In Vlaams-Brabant hielpen de projectontwikkelaars van RESOC Leuven en RESOC Halle-Vilvoorde de voorbije vijftien jaar meer dan zeshonderd bedrijven, nonprofit-organisaties en lokale besturen bij het voeren van een personeelsbeleid dat aandacht heeft voor kansengroepen. Er werden bijna duizend loopbaan- en diversiteitsplannen afgesloten. Met relatief beperkte middelen leidden deze plannen tot duurzame aanpassingen binnen de organisaties.

De vijftiende verjaardag werd in het Provinciehuis gevierd met workshops, ervaringsuitwisseling tussen werkgevers en netwerkpartners, een standenmarkt van dienstverleners en een feestelijk slotmoment. RESOC roept op om de inspanningen voor meer diversiteit op de arbeidsmarkt en op de werkvloer niet te lossen. Gezien de blijvende achterstand en achterstelling van verschillende kansengroepen is er volgens RESOC nog werk aan de winkel.

“De strijd voor gelijke rechten en tegen discriminatie, op de arbeidsmarkt en elders, is immers nog  steeds niet gestreden”, zegt voorzitter Marc Florquin. “Al moeten we het Vlaamse diversiteitsbeleid zoals we het tot nu toe kenden, helaas afsluiten. Toch blijft onze droom dat wat de voorbije vijftien jaar gezaaid is, verder kan blijven uitgroeien”.

Als symbool voor de vijftien voorbije jaren loopbaan- en diversiteitbeleid maakten de RESOC-medewerkers een boom met aan de takken alle zeshonderd bedrijven en organisaties die een diversiteitsplan hadden. Een boom met een droom en meteen de uitdaging aan iedereen om deze verder te laten groeien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Anderlecht, Asse
Anderlecht

9 falingen

TREMELO/TIENEN/STROMBEEK-BEVER/ANDERLECHT/VILVOORDE/ASSE - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 9 ondernemingen failliet verklaard.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.