Nieuws Vlaams Brabant Resolve bouwt site van Lotus om tot kmo-zone

Resolve bouwt site van Lotus om tot kmo-zone

Resolve bouwt site van Lotus om tot kmo-zone

lotus meiseLotus Bakeries heeft de site van de voormalige koekjesfabriek in Meise verkocht aan Resolve. De Antwerpse projectontwikkelaar gaat die ombouwen tot kmo-zone. Lotus Bakeries verpatste de terreinen achter de rug van een tiental bedrijfsleiders van lokale kmo’s die de afgedankte productiesite samen wilden aankopen op zoek naar extra gronden.

De koekjesfabriek werd in juni vorig jaar getroffen door een zware brand en de bedrijfsleiding van Lotus Bakeries besloot al snel om die niet opnieuw op te bouwen. De site in de achtertuin van de A12 is anderhalve hectare groot. Zo’n 75 procent daarvan mag volgebouwd worden. Het terrein ligt braak maar is klaar voor de werken.

Dat bedrijfsleiders van kmo’s in Meise hun oog lieten vallen op de productiesite is niet verwonderlijk. Door een tekort aan lokale bedrijfsterreinen hebben ondernemingen weinig of geen mogelijkheden om uit te breiden.

Volgens de plaatselijke kmo’s roken andere bedrijven grof geld. Lotus Bakeries maakte beloftes maar ging nooit een gesprek aan. Integendeel: de koekjesfabriek sloot als eigenaar een deal met een investeringsmaatschappij om de gronden per opbod te verkopen.

De nieuwe eigenaar wil het terrein in kleinere entiteiten verkopen aan verschillende bedrijven. De kmo’s uit Meise hopen dat ze een kans krijgen maar vrezen daarvoor. “Wij zijn hopeloos op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden”, zeggen ze.

Volgens Lotus wordt de site “een kmo-zone die openstaat voor iedereen en dus niet alleen voor de nieuwe eigenaars”. Vraag is of Resolve daar ook zo over denkt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.