primo1

Restaurant Primo mag ‘Good Food’-label opspelden

BRUSSEL, BEERSEL, LENNIK - Restaurant Primo, met zijn verse pasta en vele plantaardige producten, krijgt 2 toques van het Brusselse Good Food-label. Dit werd in 2018 in het leven geroepen en biedt ondersteuning en begeleiding aan restaurants die duurzaam te werk gaan. Vertrouwen op de lokale markt lijkt de sleutel.

Sinds 2018 kent het Good Food-label van Leefmilieu Brussel zijn toques toe aan allerhande horecazaken: fastfoodrestaurants, foodtrucks, klassieke restaurants maar ook sterrenrestaurants.

Mario en zijn team staan rechtstreeks in contact met de voor het merendeel Belgische en Brusselse producenten. En ze geven de voorkeur aan seizoensgroenten en vlees gekweekt met respect voor het dierenwelzijn.

Zo halen ze hun vlees bij Hoeve Cuvry in Beersel en hun groenten en fruit bij Ecodal in Lennik. Voor de meer specifieke producten doet het restaurant nog steeds een beroep op kleine Italiaanse ambachtslieden en producenten. Wat Primo vooral wil, is een evenwicht vinden tussen plezier, smaak en bewustzijn. Getuige de twee 'Good Food'-toques.