Nieuws Vlaams-Brabant Retailer investeert 50 miljoen in extra distributiecentrum

Retailer investeert 50 miljoen in extra distributiecentrum

Colruyt in Halle.

Retailer investeert 50 miljoen in extra distributiecentrum

HALLE/LESSEN – Colruyt Group heeft deze week de bouwwerken opgestart van het tweede distributiecentrum op zijn site in de buurt van Lessen. Met de bouw is een investering van 50 miljoen euro gemoeid, en zal werk verschaffen aan 270 extra werknemers. 

Het nieuwe distributiecentrum, gelegen op de site langs de autosnelweg A8-E429 Halle-Doornik, zal gebouwd worden naast het distributiecentrum dat al bestaat voor de snelle roteerders. Het zal zo ook vlakbij het distributiecentrum van Ghislenghien en de andere Colruyt-gebouwen in Halle gelegen zijn.

Jobs 

De ontwikkeling van de logistieke site weerspiegelt volgens Colruyt Group het engagement om te blijven investeren in Wallonië. “Dit nieuwe distributiecentrum is de tweede fase van een groot project dat in 2015 werd opgestart, in nauwe samenwerking met de Waalse regering, de omliggende gemeenten en de intercommunale Ideta”, bevestigt Jef Colruyt, CEO van Colruyt Group. “Wanneer de site operationeel is in 2023, zal het plaats bieden aan 270 extra medewerkers en dat bovenop de 500 mensen die al aan de slag zijn in het eerste distributiecentrum. Dat bevestigt onze status als tweede grootste privé-werkgever in de provincie Henegouwen”. In het distributiecentrum van Ghislenghien werken 800 medewerkers, en in de provincie bevinden zich momenteel 57 winkels van de groep.

Groene waterstof 

De investering van ongeveer 50 miljoen euro wordt gesubsidieerd door het Waals Gewest. Later dit jaar, in een derde fase van de ontwikkeling van de site, zal het project H2Haul verder uitgerold worden. Dat project focust op een installatie van een ecosysteem rond groene waterstof, waarbij productie en distributie inbegrepen zijn, en waar de focus ligt op zwaar transport.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.