Nieuws Vlaams-Brabant Fietsenketen neemt Wieleke over

Fietsenketen neemt Wieleke over

Het team van Wieleke.

Fietsenketen neemt Wieleke over

DIEST/HALLE/LAAKDAL – Fietsenzaak Wieleke, met een indoor testcenter aan de Diestsebaan in Diest en een winkel/atelier in Laakdal, is overgenomen door fietsenketen Bike Republic. Bike Republic is een dochteronderneming van de Halse Colruyt Group. 

Wieleke is onder andere gekend als expert in fietsoplossingen voor andersvaliden en mensen met een beperking. Op die specialisatie zal het team ook onder Bike Republic-vlag blijven inzetten. Het is de ambitie van Bike Republic om puur fietsplezier te bieden aan iedereen, ongeacht leeftijd, fysieke mogelijkheden of persoonlijke situatie. Wieleke baat een indoor testcentrum uit in Diest en een fysiek winkelpunt in het Kempense Laakdal.

Bedrijven en particulieren

De overname kadert in het expansieplan van Bike Republic, dat als onderdeel van Colruyt Group zijn winkelpark de komende jaren fors wil uitbreiden. Bike Republic wil voor zijn klanten – zowel particulieren als bedrijven – een compagnon de route voor elk moment zijn die idealiter dicht bij is.

Dicht bij

“Het is onze ambitie om de komende jaren ons winkelpark én onze services naar bedrijven toe flink uit te breiden. We focussen daarbij op een goeie geografische spreiding, zodat er altijd een Bike Republic in de buurt is voor klanten, potentiële klanten en bedrijven die hun werknemers een bedrijfsfiets willen aanbieden. De overname van Wieleke in Laakdal én van het bijhorende testcentrum in Diest kadert in die ambitie. Particulieren én bedrijven krijgen zo de mogelijkheid om specifieke e-bikes, cargofietsen, bakfietsen… indoor te testen alvorens de fiets te kopen en op te halen in de Bike Republic-winkel die voor hen het dichtst bij huis is”, zegt Wim Teerlynck, Algemeen Directeur voor Bike Republic:

Zelfde team, ruimer aanbod

Het team achter Wieleke zal na de overname op post blijven. Zaakvoerder Bart Daems wordt de filiaalmanager en ook de verkopers en technici in het atelier blijven aan boord. “Klanten kunnen dus nog steeds op dezelfde vertrouwde gezichten rekenen én blijven welkom met hun fiets voor onderhoud en herstelling, ook al kochten ze die elders. Meer zelfs: het assortiment wordt in de nabije toekomst verder uitgebreid met een groot gamma elektrische fietsen en speed-pedelecs van verschillende merken”, zegt Teerlynck nog.

Over het financiële luik van de transactie wordt niet gecommuniceerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 falingen

ZAVENTEM/MEISE/STROMBEEK-BEVER/ZEMST - De Nederlandstalige ondernemingsrechtbank van Brussel heeft het faillissement geopend van 7 bedrijven.  Lees meer