Nieuws Vlaams Brabant Retailer zoekt expansie in Hageland

Retailer zoekt expansie in Hageland

Retailer zoekt expansie in Hageland

DIEST/TIENEN – Supermarktketen Albert Heijn is in het Hageland op zoek naar nieuwe opportuniteiten. De retailer heeft zijn oog laten vallen op de site aan de Leuvenselaan in Tienen en kijkt ook rond in Diest. 

Na een eerste (mislukte) poging eind 2018 heeft retailer Albert Heijn opnieuw een bouwaanvraag ingediend voor de inplanting van een nieuw warenhuis aan de Leuvenselaan in Tienen, naast warenhuis Aldi. Bij het stadsbestuur laat men weten dat een beslissing over het dossier nog niet is genomen.

De eerdere aanvraag werd negatief geadviseerd door de stad omdat het plan indruiste tegen het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan. In de toenmalige plannen was er sprake van een fitnesszaak boven de winkel en waren er ernstige vragen over de parking, de ontsluiting en de inplanting van de zaak. Of er met de nieuwe aanvraag tegemoet is gekomen aan de destijds geformuleerde opmerkingen zal binnenkort blijken.

De eventuele inplanting van een nieuwe Albert Heijn stelt de besluitvorming voor uitdagingen omdat de ontwikkelingen op het vlakbij gelegen retailpark Nelissensite al groen licht kreeg.

Intussen is Albert Heijn ook neergestreken in Diest. Ook daar wordt uitgekeken naar een mogelijke vestiging. Concrete plannen voor een nieuwe winkel zijn nog niet ingediend. De gesprekken met het bestuur lopen.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.