Nieuws Vlaams Brabant Riet Vannyvel laureate van FietsTelweek in Vlaams-Brabant

Riet Vannyvel laureate van FietsTelweek in Vlaams-Brabant

Riet Vannyvel laureate van FietsTelweek in Vlaams-Brabant

fietstelweekTijdens de FietsTelweek van 19 tot 26 september werden 163.212 fietskilometers in kaart gebracht. Per provincie kon een individuele deelnemer een fiets winnen.  Riet Vannyvel uit Schepdaal, deelgemeente van Dilbeek, is de winnares voor Vlaams-Brabant.

“Steeds meer mensen springen op de fiets”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit. “Toch weten we heel weinig over hun trajecten.”

Daarom organiseerde Fietsberaad Vlaanderen, met verschillende partners waaronder de provincie Vlaams-Brabant, van 19 tot 26 september 2016 een FietsTelweek om het fietsgedrag van de Vlaming in kaart te brengen.

De Vlaamse provincies en meer dan 160 gemeenten telden massaal fietsers, maar ook individuele fietsers namen deel via een speciale app.

Er werden 163.212 fietskilometers in kaart gebracht. Deze resultaten worden momenteel verwerkt en dienen om het fietsbeleid nog beter te sturen.

“Per provincie konden de deelnemers een fiets winnen”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene. “Voor onze provincie gaat die naar Riet Vannyvel uit Schepdaal.” Zij ontvangt woensdag een Oxford-fiets. Die wordt netjes aan huis geleverd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.