mercator

Rijschool Mercator neemt activiteiten failliete Minerva over

Rijschool Mercator, met hoofdzetel in Leuven, wil de activiteiten van de failliete Leuvense rijschool Minerva overnemen. Mercator zou dan een van de grootste Vlaamse rijscholen worden.

Rijschool Mercator heeft bij de bevoegde overheid de aanvraag ingediend om vanuit de locaties van rijschool Minerva de activiteiten van de failliete rijschool over te nemen en dus opleidingen te mogen geven, onder de erkenning van Mercator.

5.000 leerlingen

Wanneer Mercator de activiteiten van Minerva overneemt heeft de rijschool naast haar bestaande activiteiten in Aarschot, Leuven, Kortenberg, Zaventem, Rotselaar en Wijnegem ook een tweede filiaal in Leuven evenals rijschoolzetels in Overijse, Zoutleeuw, Herent en Huldenberg.

Op 24 juli werd de Leuvense rijschool Minerva failliet verklaart. Rijschool Mercator kan met de overname van de activiteiten rekenen op een aanvulling van jaarlijks 1.000 leerlingen. Mercator wordt zo met een totaal van 5.000 leerlingen een van de grootste rijscholen van Vlaanderen. Ook de activiteiten voor de motorfiets en de rijopleidingen categorie BE worden overgenomen van Minerva.

Geannuleerde lessen

Momenteel bekijkt Mercator hoe de activiteiten van Minerva zo snel mogelijk kunnen worden hervat. Er wordt ook een oplossing uitgewerkt voor leerlingen van Minerva die geconfronteerd werden met gemiste of geannuleerde lessen. De naam Minerva wordt voorlopig nog gebruikt maar zal stilaan uit het straatbeeld verdwijnen.

Foto: Mercator