Nieuws Vlaams Brabant Robert Half registreert aanwervingsplannen bij zes op tien bedrijven

Robert Half registreert aanwervingsplannen bij zes op tien bedrijven

Robert Half registreert aanwervingsplannen bij zes op tien bedrijven

roberthalfZes op tien Belgische hr-managers hebben aanwervingsplannen. Dat blijkt uit de personeelsbarometer juli-december 2016 van Robert Half. Het rekruteringsbedrijf uit Vlaams-Brabant organiseerde een bevraging bij 200 hr-managers. Meer dan een op de vier respondenten zal in de tweede helft van dit jaar nieuwe posities creëren.

Robert Half is een gespecialiseerd wervingsbureau met kantoren in Diegem (Machelen) en Groot-Bijgaarden (Dilbeek). Het bedrijf liet een onafhankelijk onderzoek uitvoeren. Hoewel meer dan een kwart (26 procent) van de hr-managers van plan is nieuwe posities te creëren in de tweede helft van 2016 ligt het accent in de aanwervingsplannen nog steeds op het invullen van vrijgekomen posities.

Wel houdt het nieuwe optimisme over de groeiperspectieven van de Belgische economie en het eigen bedrijf stand. Het sterke vertrouwen blijkt uit de cijfers: 63 procent voor de groeiperspectieven van de economie en 72 procent voor die van het eigen bedrijf.

In vergelijking met 2015 zijn bedrijven minder geneigd om functies te bevriezen (11 procent) of te verwijderen (3 procent). Toch verkiest de meerderheid van de bedrijven voor een status quo van het personeelsbestand door alleen vrijgekomen posities in te vullen (60 procent).

“Het is positief nieuws dat bedrijven stilaan minder beslissen om hun teams in te krimpen of zelfs posities te verwijderen”, zegt Frédérique Bruggeman, managing director bij Robert Half. “Ook al zien we nu nog geen stijging van het aantal bedrijven dat hun teams zal uitbreiden, toch verschuift het zwaartepunt van de aanwervingsplannen richting het behouden van medewerkers of het creëren van nieuwe posities.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.