Nieuws Vlaams Brabant Rode Duivel Dries Mertens lanceert OHL op DREEF

Rode Duivel Dries Mertens lanceert OHL op DREEF

Rode Duivel Dries Mertens lanceert OHL op DREEF

Een groep van dertig mensen, onder wie Rode Duivel Dries Mertens, heeft woensdag in Leuven een campagne gelanceerd onder het motto OHL op DREEF. Dat is een zoektocht naar een lokaal alternatief voor de nakende verkoop van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven aan buitenlandse investeerders. De groep reageert hiermee op het voorakkoord dat OHL vorige week sloot met een Chinese investeringsgroep.

De groep verzet zich tegen “de komst van een buitenlandse investeerder die van OHL een zoveelste doorgeefluik van buitenlandse voetballers wil maken”.  De leden pleiten “voor een toekomst zonder buitenlandse inmenging en met een sterke lokale verankering”. Daarvoor wil de groep een lokaal draagvlak creëren bij supporters, de stad Leuven, de gemeente Oud-Heverlee, potentiële investeerders, lokale ondernemers en jeugdspelers.

Onder de initiatiefnemers bevindt zich Leuvenaar Dries Mertens. En voorts enkele gewezen OHL-spelers zoals Bjorn Ruytinx (thans cafébaas in Leuven), mediamensen zoals Kris Hoflack (VTM), Elke Neuville (televisiemaakster) en Lien Degol (styliste) en lokale zakenmensen zoals Michael Schouwaerts van Sportoase. Ook de groep OHL2020, die in het verleden het clubbestuur sterk onder vuur nam, is met onder meer Mike Naert (van concertzaal Het Depot) goed vertegenwoordigd.

“Onze eerste bedoeling is de noodkreet om OHL uit de handen te houden van buitenlandse investeerders kenbaar te maken”, zegt initiatiefnemer Piet De Coster. “OHL is de enige grote voetbalclub in de provincie en we zijn ervan overtuigd dat er in de regio potentiële investeerders aanwezig zijn die de eigenheid van de club willen behouden. We kunnen niet garanderen dat we een alternatief project zullen kunnen presenteren, maar bewandelen momenteel toch al enkele pistes.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer