vdab rotselaar Sarah Vinck en Bart De Vos zetten zich samen achter het initiatief. — © Gemeente Rotselaar

Ruim 40 werkgevers bieden vacatures aan tijdens regionale jobbeurs

Samen met de VDAB organiseert Rotselaar op 23 april een regionale jobbeurs. Werkzoekenden kunnen er kennismaken met vacatures uit de streek. In totaal hebben zich al meer dan veertig werkgevers aangemeld.

Veel werkgevers worstelen met de invulling van heel wat vacatures, zeker voor jobs bovenaan de lijst van knelpuntberoepen. Dat blijkt ook zo in het Dijleland, want voor de jobbeurs in Rotselaar zullen meer dan veertig werkgevers uit Rotselaar, Boortmeerbeek, Haacht, Herent, Holsbeek, Keerbergen en Tremelo aanwezig zijn.

“Lokaal een jobbeurs organiseren, haalt de banden met de lokale besturen aan”, vertelt Sarah Vinck, manager Intensieve Dienstverlening VDAB in Vlaams-Brabant. “Zoveel openstaande vacatures biedt vooral kansen, ook voor wie de zoektocht naar werk wat moeizamer verloopt of wie zich wil heroriënteren. We willen ook mensen aantrekken die bijvoorbeeld al een tijdje ziek thuis zijn, maar graag weer stappen willen zetten naar de arbeidsmarkt.”

Bart De Vos (N-VA), schepen voor Ondernemen en Lokale Economie in Rotselaar, is enthousiast over het brede aanbod: “Onze lokale ondernemers zijn steeds op zoek naar de juiste werknemers. Door de jobbeurs in de gemeente te organiseren bieden we hen de kans om zich te presenteren aan heel wat werkzoekenden uit de regio. Tegelijk kunnen we met de jobbeurs ook werkzoekenden in contact brengen met het jobaanbod dichtbij huis.”

De jobbeurs loopt op dinsdag 23 april van 14 tot 18 uur in Sportoase De Toren in Rotselaar.