Nieuws Vlaams Brabant Ruim zeventig ontslagen bij Makro in Machelen

Ruim zeventig ontslagen bij Makro in Machelen

Ruim zeventig ontslagen bij Makro in Machelen

makromachelenDe afslanking bij supermarktketen Makro treft ook Vlaams-Brabant. In de vestiging in Machelen vallen 72 ontslagen. Over het lot van de werknemers in de afdeling in Sint-Pieters-Leeuw bestaat nog geen duidelijkheid. Twee van de zes winkels van Makro in België liggen in Vlaams-Brabant.

Moederbedrijf Makro Cash & Carry maakte maandag tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend dat het een op de zes banen wil schrappen bij Makro en Metro. De directie verwijst naar tegenvallende financiële resultaten en moeilijke marktomstandigheden. In een transformatieplan worden de bestaande winkels niet meteen met sluiting bedreigd. Maar de merken gaan zich wel meer specialiseren.

Centraal in het plan staat een vernieuwing van het concept van Makro. De keten zou zich vooral richten op twee types klanten: particulieren en professionele klanten in bouw/renovatie en tuinaanleg, voeding en feestmateriaal. Samen met die specialisatie zouden de winkels van Makro ook aantrekkelijker moeten gemaakt worden voor de klanten.

“De nadruk komt te liggen op good food (kwaliteitsvoeding), party (alles voor het feest) en home (decoratie en bouwmaterialen). De Belg hecht veel belang aan zijn huis en dus geloven we dat hier een markt voor is waar wij het verschil kunnen maken”, zegt de woordvoerster.

Voor andere producten zoals kleding en elektronica gaat Makro op zoek naar gespecialiseerde partners. Een deel van de winkeloppervlakte wordt verhuurd aan derden, die in het geval van elektronica ook eigen personeel aanleveren. Er komen investeringen “voor het comfort van de klant”. De logistieke en administratieve processen achter de schermen worden vereenvoudigd “zodat het personeel meer in de winkel aanwezig is”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.