Saartje Buvé van Freelance Office. Foto's: Freelance Office. Saartje Buvé van Freelance Office. Foto's: Freelance Office.

Saartje Buvé staat in finale van ‘Strafste onderneemster van Vlaams-Brabant’

De zoektocht naar Dé strafste onderneemster van Vlaams-Brabant nadert zijn ontknoping. Aan de hand van een persoonlijk portret stellen we deze week de vijf genomineerden voor. Vandaag: Saartje Buvé, zaakvoerster van Freelance Office uit Leuven. "Freelance Office zorgde ervoor dat ik mijn privé- en werkleven beter kon combineren."

Saartje Buvé stampte Freelance Office uit de grond tijdens de coronacrisis, terwijl veel zaken net kopje onder gingen. Ze had toen al een succesvolle carrière achter de rug in marketing en sales bij Kellogg's en Iglo, en als klantenassistent bij Officenter. "Bij dat laatste ontstond het idee om Freelance Office op te starten", vertelt ze. "Ik merkte al snel dat veel ondernemers behoefte hebben aan wat extra ondersteuning bij administratieve taken. Die worden vaak na de uren en in het weekend gedaan."

Maar de drijfveer om een eigen zaak te starten, kwam niet alleen vanuit haar ondernemershart dat ze trouwens van haar ondernemende vader meekreeg. "Ik zocht ook een beter evenwicht tussen werk- en privéleven. Als zelfstandige ondernemer heb ik  meer vrijheid en flexibiliteit om voor mijn twee dochters te zorgen en tijd te spenderen met mijn familie."

Lees ook: Saartje Buvé staat in finale van ‘Strafste onderneemster van Vlaams-Brabant’Die mogelijkheid wil Buvé ook aan andere ondernemers meegeven met Freelance Office. "We leggen de focus op administratie en kostenbesparing zodat ondernemers zich meer kunnen focussen op de kern van hun bedrijf of zodat ze meer quality time kunnen hebben met hun gezin."

Concreet kan je bij Buvé en haar team terecht voor HR, administratieve ondersteuning, persoonlijke assistentie, office management, verkoop- en marketingondersteuning. "We stappen mee in je onderneming en beheren, coördineren en optimaliseren tot het werk goed zit", vat ze samen. "Ik ben onder meer betrokken bij het matchen van onze klanten met de medewerker die beschikt over de juiste expertise. Het gaat niet alleen over vaardigheden, maar ook over persoonlijkheid. Er moet een klik zijn."

(De tekst gaat verder onder de foto)

Het team van Freelance Office. Foto Freelance Office

Stem uit verrassende hoek

Freelance Office groeide in minder dan drie jaar tijd uit tot een kantoor met maar liefst dertig werknemers en ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. “In het begin droomde ik om binnen de vijf jaar vijf werknemers aan te nemen, maar dat werden er dertig in minder dan drie jaar tijd. De ambitie is om een nieuwe vestiging te openen in Sint-Truiden en daar ook een team op te zetten.”

Wat Buvé van haar nominatie vindt? “Heel wat klanten stuurden me een berichtje dat ze op me hadden gestemd. Hun steun betekent enorm veel voor mij en daar ben ik erg dankbaar voor”, zegt ze daarover. Ze kreeg daarbij ook een stem uit verrassende hoek. “Een concullega liet weten dat ze op me had gestemd. Het doet me plezier dat ook onze concurrentie laat weten dat we goed bezig zijn.”

Buvé is naar eigen zeggen trots om tussen zo’n indrukwekkende groep van straffe onderneemsters te staan. “Ik hoop natuurlijk stiekem dat ik win, maar ongeacht de uitkomst ben ik dankbaar voor de erkenning en de kans om deel te mogen uitmaken van zo’n dynamische en inspirerende groep ondernemers.”

Je kan je stem voor Saartje of een van de andere onderneemsters uitbrengen tot en met 3 maart via deze link.