https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_02_23_d5d7c9df-1a5b-403a-9184-bebbec0f6538 Tom (32) staat alvast te popelen om te beginnen. Foto mdt

Samen bakten ze al pizza’s als studenten, nu doen Tom en Hannes dat in eigen zaak

HERENT - Pizza Stoof opent, na al enkele jaren een zaak te hebben in Kessel-Lo, een tweede zaak in de regio. Zo heeft de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Herent er een pizzeria bij. Zaakvoerder Tom Martens (32) staat alvast te popelen om te beginnen.

Toms studiegenoot Hannes Guelinckx (32) startte samen met zijn vader Ludo met Pizza Stoof in Kessel-Lo in 2016. In de beginjaren lag de focus op catering op familiefeesten en bij bedrijven. In 2020 startte hij het takeaway-verhaal op in de Kesseldallaan en dat bleek een succes. Hannes droomde al een tijdje van een vervolg, en is naar eigen zeggen dan ook trots dat hij samen met een van zijn beste vrienden Tom een tweede vestiging van Pizza Stoof opstart in Herent. “Nu samen lekkere pizza’s mogen maken met mijn beste maat is een droom die in vervulling gaat”, aldus Hannes.

Op voorhand bestellen

Beiden bakten eerder al samen pizza’s als studenten in Aarschot. Hoewel ze nu elk hun eigen zaak hebben, is de ondernemersdroom altijd blijven kietelen bij Tom. “Ik had een stabiele en vaste job, maar uiteindelijk ben ik hier gewoon ingevlogen”, zegt hij. “We kwamen bij een goed pand in Herent terecht, en dan was het beklonken. Ook hier zal het concept van Pizza Stoof hetzelfde blijven als in Kessel-Lo. Alle pizza’s worden gestookt op hout, en er zijn onder meer speciale exemplaren met peer en geitenkaas.”

Daarnaast kan je er al drie dagen op voorhand online bestellen. Dat er met Frituur Patana en Ah Quy Herent al twee eetgelegenheden op een steenworp te vinden zijn , is volgens Tom alleen maar een voordeel. “We komen in een fijne buurt terecht met fijne zaakvoerders. Klanten kunnen misschien wekelijks afwisselen tussen onze drie zaken. We kijken er enorm naar uit om te starten, dit ga ik alleszins met hart en ziel doen”, klinkt het.