2

Sarawak Belux trekt naar West Gate

DILBEEK/TERNAT - Multidienstenverlener Sarawak Belux is gestart met de bouw van een nieuw kantoor en logistiek centrum op het bedrijventerrein West Gate in Groot-Bijgaarden (Dilbeek). Ontwikkelaar van bedrijfsvastgoed Futurn realiseert het bouwproject. 

Het BEN-gebouw, met integratie van zonnepanelen, waterrecuperatie, klimaatplafonds en modulaire/circulaire opbouw, zal een totale oppervlakte hebben van 3.464 m². Op de benedenverdieping komt een magazijn met de ruimte voor een retail lab. Op de bovenste verdiepingen komen de commerciële afdelingen, de Sarawak Academy en de back-office.

“Als bedrijf willen we meer inzetten op duurzaam ondernemen. De stap naar een gebouw dat bijna energieneutraal is, is een eerste stap en bovendien zullen alle bedrijfsauto’s die vanaf 2022 worden besteld elektrisch of hybride zijn”, aldus Guy Maindiaux, voorzitter van de Sarawak Groep. “De verhuizing naar ons nieuwe hoofdkantoor is een fantastische kans voor het bedrijf. Onze diensten zullen nu nog meer op elkaar afgestemd worden, aangezien we nu allemaal onder één dak zullen opereren.” Thierry De Rouck, algemeen directeur Sarawak Belux. Momenteel is Sarawak Belux gevestigd aan de Stationstraat in dezelfde gemeente. De logistieke afdeling is gelegen in Ternat.

“Er is ook veel ruimte om het bedrijf verder uit te breiden”, gaat Wim Wauters, Managing Director van Sarawak Belux, verder. “De toevoeging van de Sarawak Academy (aanbod verkoop-, verzorgings-, make-up- en producttrainingen) en de nieuwe logistieke ruimte zijn een echte toegevoegde waarde.” Sarawak zal na het zomerreces zijn intrek nemen in het nieuwe gebouw.

Sarawak België is het resultaat van de overname van Think and Go (Zaventem) en Promoplan (Groot-Bijgaarden) door de Sarawak Groep. Door deze overnames neemt Sarawak een rol in binnen het Belgische Field Marketing & Brand Activation segment. De onderneming is actief in verschillende marktkanalen: Consumer Electronics Goods, FMCG, Cosmetics, DIY & Travel Retail. Sarawak heeft meer dan 180 vaste medewerkers in België.