Nieuws Vlaams Brabant SAS vindt partner voor uitrol versnelde digitalisering productiebedrijven

SAS vindt partner voor uitrol versnelde digitalisering productiebedrijven

De vestiging van SAS Belux in het de Robiano-kasteel in Tervuren.

SAS vindt partner voor uitrol versnelde digitalisering productiebedrijven

TERVUREN – AI-en dataspecialist SAS Belux uit Tervuren en de Nederlandse tak van de wereldwijde ICT-dienstenverlener CGI slaan de handen in elkaar om de digitale transformatie van productiebedrijven te ondersteunen. SAS en CGI vullen elkaar aan om ervoor te zorgen dat bedrijven de volgende stap kunnen zetten en productieprocessen effectief met Artificial Intelligence (AI) en analytics kunnen stroomlijnen en optimaliseren.

De meeste productiebedrijven beseffen dat de tijd van spelen met AI voorbij is. Heel wat organisaties hebben de afgelopen jaren data scientists ingeschakeld om modellen te bouwen die vaak in een Proof of Concept (POC) fase bleven steken. De pandemie heeft de digitale transformatie van bedrijven echter in een stroomversnelling gebracht. Ook vanuit de directie gaat steeds meer aandacht naar het stroomlijnen en optimaliseren van de productieprocessen omdat organisaties daarmee echt een verschil kunnen maken.

Structurele verbeteringen

Het digitaliseren en automatiseren van deze processen volstaat niet meer: er is behoefte aan analytics en actiegerichte inzichten om te ontdekken waar de mogelijkheden liggen om structureel te verbeteren. Bijvoorbeeld door energiezuiniger te werken, minder afval te produceren of meer opbrengsten uit processen te halen.

Data nieuwe olie

“CGI en SAS leveren al jaren diensten aan dezelfde klanten. Data is de nieuwe olie en CGI heeft de relevante domeinkennis om samen met klanten meer waarde uit data te halen. Dat is het ideale startpunt om met AI en advanced analytics aan de slag te gaan. Samen bieden CGI en SAS alle elementen om klanten van A tot Z te ondersteunen in hun digitale transformatie en in hun AI-projecten. Bovendien beschikken we over hetzelfde DNA: beide bedrijven zijn familiebedrijven en in 1976 opgericht en helpen organisaties wereldwijd performanter te worden en te innoveren”, zegt Wim Mues, Regional Director Manufacturing bij het in Tervuren gevestigde SAS Benelux.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Boortmeerbeek
Boortmeerbeek

Starter van de week: BO HAIR

BOORTMEERBEEK - Aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek heeft kapsalon BO HAIR de deuren geopend. Zaakvoerster Brenda Olcas is onze starter… Lees meer