Nieuws Vlaams Brabant Schoofs en De Ruyck bouwen nieuwe atletiekhal

Schoofs en De Ruyck bouwen nieuwe atletiekhal

Schoofs en De Ruyck bouwen nieuwe atletiekhal

atletiekleuvenIn Leuven werd een splinternieuwe indooratletiekhal geopend. Die werd gebouwd door de aannemers Schoofs en De Ruyck. De KU Leuven was de bouwheer en legde zelf een deel van de centen op tafel. Het totale bouwbudget bedroeg 2.150.000 euro. In de nieuwe hal kunnen atleten en studenten in optimale omstandigheden trainen.

Het Universitair Sportcentrum van de KU Leuven breidt zijn indoorsportinfrastructuur uit met een atletiekhal. De nieuwe indoorhal telt vier sprintbanen voor de zestig meter vlak en horden. Er zijn ook faciliteiten voor ver-, hink-stap-, polsstok- en hoogspringen. Daarnaast is er een werpkooi voor discus- en speerwerpen.

De bouw van de nieuwe hal werd gefinancierd door de KU Leuven en de Vlaamse overheid. “De KU Leuven investeerde 1.500.000 euro. De Vlaamse overheid gaf een subsidie van 650.000 euro. De aannemers Schoofs en De Ruyck werden bijgestaan door Sportinfrabouw. Die onderneming tekende voor de realisatie van de sportvloer”, stelde Pieter Van Kelst, beheerder van het Universitair Sportcentrum.

“Het ontwerp van de atletiekhal en de begeleiding tijdens de bouw gebeurden door de technische diensten van de KU Leuven. Architecte was Marie Verlinden, die bijgestaan werd door Brenda Derison”, zei Van Kelst. Hij stond zelf in voor het sporttechnische luik van het ontwerp. Dat gebeurde in samenspraak met de Vlaamse Atletiekliga.

De nieuwe hal staat open voor diverse soorten gebruikers: atleten, studenten van de KU Leuven en sportkaarthouders van het Universitair Sportcentrum. Naast atletiek zal het Universitair Sportcentrum de hal ook gebruiken voor andere sport- en beweegactiviteiten, onder meer voor studenten. De faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen zal de zaal benutten voor wetenschappelijk onderzoek.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer