Sector smeekt om goede IT’ers

computerTechnologiebedrijven smeken bijna om degelijke IT'ers. Ook twee Gazellebedrijven uit de regio Leuven zeggen dat het moeilijk is om in de eigen regio genoeg mensen te vinden.

Het Leuvense Amplexor, gespecialiseerd in Enterprise Content Management (ECM), opende in 2013 een vestiging in het Roemeense Cluj, onder meer omdat er bij ons niet genoeg IT'ers te vinden zijn. Amplexor nam vorig jaar vijftien mensen in dienst waarvan elf in België en vier in Cluj. Dat brengt het totale personeelsbestand nu op zo’n negentig werknemers, waarvan tien in Cluj. Na de opening van de Roemeense vestiging heeft Amplexor vooral ingezet op rekrutering in het Oost-Europese land. Dit jaar wil Amplexor volop rekruteren in België: op dit moment zoekt de ECM-specialist zeven nieuwe medewerkers in België, tegenover drie in Cluj.

“De rekrutering in Roemenië wordt dus zeker niet teruggeschroefd, maar voor onze Nederlandstalige overheidsklanten is een Nederlandstalige IT-consultant zeker geen overbodige luxe. De rekrutering van IT-ers in België blijft echter een grote uitdaging: het aantal IT-ers dat in België afstudeert blijft klein”, zegt CEO Eric Pieters.

Eerder dit jaar, bij de voorstelling van de Gazelles, wees Sales Manager Lode Vandermeulen van Amplexor al op dit probleem: "Voor bedrijven als het onze, is het vinden van goede mensen cruciaal. Aangezien we services leveren, betekent elke groei van omzet ook een groei van het aantal werknemers. We zitten op alle jobbeurzen maar rekruteren ook actief over de taalgrens."

"Ook bij ons staat of valt alles met het vinden van goede mensen", zegt Nadine Pelicaen van Coralius uit Leuven dat gespecialiseerd is in Software testing. "We hebben bovendien vooral veel seniors en experten in dienst, mensen die dus al een behoorlijke ervaring hebben." Haar collega Ludo Vanmunster treedt haar bij: "Wij willen vooral duurzaam blijven groeien, maar dat impliceert dat we genoeg mensen met de juiste competenties moeten vinden. Omzet en aantal personeelsleden groeien in onze sector immers bijna één op één. Wij moeten onze medewerkers vooral zoeken bij andere bedrijven of ze zelf opleiden."