Nieuws Vlaams Brabant Herontwikkeling Semcom onder voorwaarden goedgekeurd

Herontwikkeling Semcom onder voorwaarden goedgekeurd

SemCom, aan de Vlieghavenlaan in Keerbergen. Copy: Erik Van Eycken.

Herontwikkeling Semcom onder voorwaarden goedgekeurd

KEERBERGEN – Het college van burgemeester en schepenen van Keerbergen heeft donderdag een voorwaardelijke omgevingsvergunning uitgereikt rond de herontwikkeling van de Semcom-site aan de Vlieghavenlaan.

Het college geeft de toelating voor de sloop van de oude sportzaal en de aansluitende feestzaal. In de plaats komt een parkbos. Voorts keurt het college het behoud van het bestaande restaurant op de eerste verdieping en een wooneenheid goed. Ook het inrichten von 3 kantoorruimten op het gelijkvloers (blok A) krijgt groen licht. Deze functiewijziging van dienstverlening (conferentieruimten) naar kantoor is geen vergunningsplichtige functiewijziging aangezien zij gebeurt binnen dezelfde functiegroep.

Blok B geweigerd 

De nieuwbouw von blok B wordt geweigerd. De bestaande situatie (parking) wordt behouden. Hierbij komt het college von burgemeester en schepenen tegemoet aan de bezwaren die werden ingediend vanuit de buurt .Het college heeft hierbij geoordeeld dat de bijgevoegde mobiliteitsstudie de te verwachten vervoerbewegingen onvoldoende aantoont. In het bijzonder is er geen duidelijkheid over de te verwachten vervoersbewegingen op het moment van het begin en het einde von de schooltijd, waardoor het college gekozen heeft om het voorzorgsprincipe te hanteren.

Privacy 

De opmerkingen omtrent de bovenste verdieping – alhoewel het gaat om een geschrankt teruggetrokken verdiep, waarbij de totale hoogte niet hoger is dan sommige bestaande gebouwen in het Golf- en Meerdomein – worden eveneens weerhouden omdat er onvoldoende maatregelen zijn genomen in de voorliggende plannen om de privacy van de omliggende percelen, in het bijzonder naar de Ganzendreef en Hazendreef, te waarborgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Jaspers-Eyers tekent mee aan VRT Morgen

LEUVEN/BRUSSEL - Het Leuvense/Brusselse/Hasseltse architectenbureau Jaspers-Eyers en de Brusselse collega's van OFFICE Kersten Geers David Van Severen tekenen mee aan… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Merchtem, Vilvoorde
Merchtem

Broers Colpan openen tweede AH

VILVOORDE - Mathieu en Gabriel Colpan hebben woensdag hun tweede Albert Heijn-franchise geopend aan het Broekplein (wijk 4 Fonteinen) in… Lees meer