https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_04_05_5075b4a2-7a70-4257-94f3-956a8923fd0c udy De Winter (links) van Rotary leidde de verkoop die 22.000 euro opbracht. Foto LWH

Serviceclub stuurt dertig shelterboxen naar rampgebied in Turkije en Syrië

DIEST - De afdeling Diest van Rotary heeft 22.000 euro bij elkaar gebracht voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Het geld gaat naar 30 shelterboxen die onderdak bieden.

“Shelterbox is een organisatie die in 2000 opgericht werd door het Britse Rotarylid Tom Henderson”, legt voorzitter Thierry Arnauts van Rotary Diest uit. “Shelterbox groeide uit tot een krachtige organisatie die steeds paraat staat zeer snel actie te ondernemen in ramp- en oorlogsgebieden. Een shelterbox biedt onderdak aan tien personen. Bovendien bevat hij spullen die nodig zijn in het dagelijkse leven.”

Tentenkampen

“Om het geld voor Turkije bij elkaar te brengen hielden wij een symbolische verkoop per opbod van voorwerpen in de shelterbox”, vult Alain Duriau van Rotary aan. “De kopers ontvingen niet het voorwerp. Het bedrag van de aankoop gaat naar de actie.”

Diest telt een grote Turkse gemeenschap. Namens die gemeenschap was Ercan Ilbay op de shelterbox-actie van Rotary aanwezig. “Verscheidene van de Turkse gezinnen in Diest hebben familie in Turkije die door de aardbeving werden getroffen”, legt hij uit. “De nood daar blijft heel hoog. Vele mensen moeten er nog in tentenkampen leven.”