Gangmaker 2024 – SEW Eurodrive V.l.n.r Gouverneur Jan Spooren, Raf Vermeylen (SEW Eurodrive), Gangmaker 2024, voorzitter Voka-KvK Vlaams-Brabant Daniëlle Vanwesenbeeck en gedelegeerd bestuurder Kris Claes / Foto: Voka KvK Vlaams-Brabant

SEW Eurodrive verkozen tot Gangmaker van het jaar

Ondernemersorganisatie Voka-KvK Vlaams-Brabant heeft SEW Eurodrive uit Haasrode verkozen tot Gangmaker van het jaar. Dat gebeurde donderdagavond tijdens de tweede editie van de Nacht van de Gangmaker, in de tuinen van het Afrikapaleis. Andere kanshebbers waren Duracell, Hydroko en Neuhaus.

“SEW Eurodrive sprong er voor mij uit als winnaar omdat zij echt een inspirerend voorbeeld zijn voor andere bedrijven in de regio", zegt Voka-voorzitster Daniëlle Vanwesenbeeck. "In alles wat ze doen schuilt een visie, denk maar aan hun beleid rond HR, maar ook rond AI bijvoorbeeld. Ze hebben bovendien ook een voortrekkersrol in de regio én reiken de hand aan andere bedrijven. We overhandigen hen deze prijs voor wat ze tot nu toe hebben gerealiseerd, maar we zijn ervan overtuigd dat we nog heel veel van onze Gangmaker mogen verwachten.”

SEW Eurodrive is een Duits productiebedrijf van motoren, elektromotoren en invertertechnologie, met vestiging in Haasrode. Daar openen ze volgend jaar een nieuwe CO²-neutrale fabriek in het Researchpark en toveren ze hun oude site om tot R&D hub.

“Een nieuwe fabriek openen in Leuven deel uitmakend van een Duitse groep toont aan hoe belangrijk SEW onze regio vindt. Dat zij verder de innovatiekracht van onze regio willen exploiteren en daarbij duidelijk voor onze regio kiezen, maakt hen een goede ambassadeur voor Vlaams-Brabant", besluit Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant. "Dat zij hun oude site openstellen voor starters om daar hun kennis te delen en mee R&D-oplossingen voor de industrie en de regio te bedenken toont aan hoe belangrijk zij innoverende ideeën vinden.” ​