Nieuws Vlaams Brabant Siemens Healthineers presenteert snelle coronatest

Siemens Healthineers presenteert snelle coronatest

Siemens Healthineers presenteert snelle coronatest

HUIZINGEN – Siemens Healthineers lanceert een snelle en gebruiksvriendelijke antigeentest voor het opsporen van SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt. De test kan zonder laboratoriuminstrumenten of gespecialiseerd labopersoneel worden afgenomen en levert na slechts 15 minuten de testresultaten. 

De test (CLINITEST genaamd) met CE-markering werd door een partner van Siemens Healthineers ontwikkeld en getest, en vertoonde tijdens een klinische studie van 317 proefpersonen een gevoeligheid van 96,72% en een specificiteit van 99,22%. De studie werd uitgevoerd door medisch personeel met diverse background op zes verschillende locaties, waaronder een ziekenhuis, een polikliniek, een universiteitscampus en een afdeling oncologie. Siemens Healthineers streeft ernaar om aan de testvraag te voldoen naarmate de pandemie evolueert. Er zijn ook plannen om de test ter goedkeuring voor te leggen aan de Amerikaanse FDA voor gebruik in een noodsituatie (Emergency Use Authorization).

“Er is een grote algemene nood aan betrouwbare tests, die besmette personen snel kunnen opsporen en de verspreiding van COVID-19 helpen tegengaan, vooral op drukke plaatsen en waar mensen gewoonlijk samenkomen,” aldus Carl Laurent, CEO van Siemens Healthineers Belux. “Aangezien kwaliteit voorop staat bij de criteria die beleidsmakers hanteren om de betrouwbaarheid van tests te bepalen, was het van cruciaal belang dat de klinische studie het gebruik van de test in de verschillende situaties beoordeelt waarin men deze sneltest zou kunnen inschakelen. Deze snelle antigeentest stelt nu testen beschikbaar aan meer mensen binnen uiteenlopende omgevingen — vooral op locaties waar mensen snel moeten worden getest, zoals luchthavens, of die beperkte toegang hebben tot laboratoriumdiensten, zoals scholen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.