Sign & Facade Group neemt Armony Concept over

armonyconceptSign & Facade Group nv uit Diest verwerft alle aandelen van Armony Concept nv uit Luik. Zo ontstaat een groep die een totaalpakket aanbiedt op gebied van signalisatie voor zowel binnen als buiten. De vroegere eigenaars van Armony blijven aan boord en worden aandeelhouder van de nieuw gevormde groep.

"Armony Concept in Grâce-Hollogne ontwerpt, maakt en plaatst een breed gamma signalisatieproducten voor commerciële en openbare ruimten", zeggen ze bij Sign & Facade. "Denk daarbij aan displays, wegwijzers en logo’s. Daarnaast ontwerpt, produceert en plaatst het bedrijf op maat gemaakte producten die kaderen in de architecturale stijl van winkels, shopping centra en openbare plaatsen."

Armony Concept werd in 2002 opgericht door Léonard Wintgens en realiseert een omzet van twee miljoen euro, waarvan een belangrijk deel in het buitenland, voornamelijk voor shopping centra in Frankrijk en winkelketens in Duitsland. Bovendien verzorgt het publieke projecten zoals in de luchthavens van Charleroi en Luik, en het station Guillemins.

Met Armony Concept zet Sign & Facade een belangrijke stap naar het buitenland en verbreedt het haar productportfolio. Naast de bestaande producten zoals totems, grote buitenlichtreclames en gevelbekleding, biedt het nu ook producten aan voor binnensignalisatie. Beide bedrijven zijn dus complementair, wat vroeger al resulteerde in samenwerkingsprojecten. Omdat er geen overlappende activiteiten zijn, verandert er niets voor het personeel. De synergieën situeren zich vooral op commercieel vlak waar de groep vanaf nu een geheel van oplossingen kan bieden op gebied van signage en merkidentiteit, in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.