Nieuws Vlaams Brabant Silo’s heropent deuren: “Dit voelt aan als bevrijdingsfeest, net als na de oorlog”

Silo’s heropent deuren: “Dit voelt aan als bevrijdingsfeest, net als na de oorlog”

Danny Vanderschueren (links), Danny De Landtsheer en Karine Peers. Credit: Erik Van Eycken.

Silo’s heropent deuren: “Dit voelt aan als bevrijdingsfeest, net als na de oorlog”

BOORTMEERBEEK – Restaurant Silo’s in Boortmeerbeek heropent vandaag na 7 maanden stilte de deuren. “Dit voelt aan als een bevrijdingsfeest, net als na de oorlog”, luidt het bij de zaakvoerders Danny De Landtsheer, Danny Vanderschueren en diens vrouw Karine Peers. 

In bedrijvencentrum De Malt in Boortmeerbeek kon je de afgelopen 7 maanden niet terecht voor een takeawaygerecht bij Silo’s, ook de heropening van de terrassen intussen een maand geleden lieten zaakvoerders Danny De Landtsheer, Danny Vanderschueren en diens vrouw Karine Peers voor wat het was. “Het was gewoonweg onmogelijk, en het slechte weer heeft ons gelijk gegeven nog niet te heropenen”, luidt het.

Volle kracht 

Maar vandaag, woensdag 9 juni, is het  zover. De deuren van Silo’s zwaaien weer helemaal open. “We gaan er met volle kracht tegenaan. In totaal kunnen we binnen en buiten coronaproof 155 gasten ontvangen”, luidt het bij De Landtsheer. En de gasten kunnen rekenen op een vlotte bediening: “We vinden het opmerkelijk dat zo goed als al het personeel is gebleven. Van de 20 mensen die we in dienst hebben zijn er slechts 2 vertrokken. We proberen onze mensen goed te verzorgen, en blijkbaar zijn we daarin geslaagd. We zoeken dus nog twee extra personeelsleden, solliciteren mag en kan”.

Bevrijdingsfeest 

Ook al zijn er nog een aantal beperkingen, de heropening voelt aan als een bevrijdingsfeest: “Net als na de oorlog “, zegt Vanderschueren. “COVID was een oorlogssituatie waarbij externe factoren bepaalden wanneer er eindelijk een einde aan zou komen. Er heerste bij de mensen ook grote onzekerheid, en deels is die er nog. Dat merk ik vooral bij medioren en jong gepensioneerden.” De uitbaters beslisten om de kaart onaangeroerd te laten: “We willen na deze lange periode van afwezigheid het herkenbare behouden, mensen komen hier graag en willen de identieke kaart en interieur van voor de crisis”, klink het.

Respect 

Voor de twee Danny’s en Karine Peers is de tijd van het oogsten aangebroken: “We hebben de afgelopen periode bijzonder veel berichten gekregen van klanten, mensen die Silo’s missen. Daarmee tonen ze respect voor wat we hier presteren”, weet De Landtsheer. Hij zegt dat Silo’s het afgelopen jaar zonder veel kleerscheuren is doorgekomen: “Naast het culinaire managen we het restaurant ook op een zakelijke manier. We bekijken het als een kmo, en dat is Silo’s ook. Naar mijn aanvoelen hebben we onze managementtaak goed en met ernst uitgevoerd.”

Mentorschap 

Vanderschueren wil ook een mentor zijn: “We bereiden onze personeelsleden voor op een eventueel ondernemerschap. Maar schrijf me nog niet af. Ook al ben ik 61 jaar, ik sluit niet uit dat ik over afzienbare tijd nog een extra zaak op mij neem”, besluit Vanderschueren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.