Equilli-crew_mobile

Slaapspecialist steekt software in meetmatras

BOORTMEERBEEK - Equilli, het gespecialiseerde matrassenbedrijf met vestiging in onder andere Boortmeerbeek, rekent op het Lierse softwarebedrijf PeopleWare om de hardware van zijn meetmatras te koppelen met performante software die de beste matras voor elk slaapprofiel aanbeveelt. 

De software op maat verbindt de meetpunten van de meetmatras met het wetenschappelijk onderzoek en de ergonomische kennis van het matrassenbedrijf. Terwijl klanten een gepersonaliseerd voorstel ontvangen, kunnen de medewerkers van matrassenwinkels de opgemaakte offerte vlotter omzetten naar een bestelling die automatisch bij Equilli terechtkomt. De schaalbare en meertalige software-oplossing resulteert voor Equilli daarnaast in een daling van de installatiekostprijs per winkel.

Equilli wil mensen aan een betere, gezonde nachtrust helpen. De oprichters besloten hun onderzoek naar slimme slaapsystemen aan de KU Leuven te vertalen naar een tastbaar product. Zo ontstond de Equilli-matras: een modulaire matras op maat, die individueel slaapcomfort vooropstelt en waarbij ook na aankoop nog aanpassingen mogelijk zijn.

Meetmatras 

De filosofie van de scale-up uit Boortmeerbeek is dat beter slapen begint bij je matras. Maar hoe weet je welke matras het meest geschikt is? “Bij Equilli neem je plaats op een meetmatras, die rekening houdt met je lichaamsprofiel en slaappositie in zowel zij- als rugligging”, vertelt Vincent Verhaert, managing director van Equilli. “Om al die meetpunten te verbinden met ons wetenschappelijk onderzoek naar de beste matras voor elk slaapprofiel, hadden we nood aan software die de koppeling met de hardware van de meetmatras kon maken. Voor de ontwikkeling van die software werkten we samen met PeopleWare. Hun experts begrepen onze business en onze noden het best.”