Nieuws Vlaams Brabant Slechts voor helft van afgestudeerden leidt diploma naar job

Slechts voor helft van afgestudeerden leidt diploma naar job

Slechts voor helft van afgestudeerden leidt diploma naar job

In slechts iets meer dan de helft van de gevallen hebben afgestudeerden hun universitaire diploma nodig voor de job die ze nadien uitoefenen. Dat blijkt uit een onderzoek van de dienst onderwijsbeleid van de KU Leuven.

Het onderzoek werd verricht bij 1.479 masterstudenten die in 2015 afstudeerden aan de KU Leuven. De studie werd een jaar na het afstuderen uitgevoerd. Op dat moment was 93,1 procent van de bevraagden aan het werk en 3,8 procent nog op zoek naar een job.

Een baan vinden ging snel: 83 procent had de job binnen de drie maanden gevonden. Negen op tien was voltijds aan de slag. Net iets meer dan de helft werkte in de particuliere sector (51 procent) en 32 procent bij de overheid. De anderen waren aan de slag in de gezondheids-, welzijns- en sociaal-culturele sector (13 procent) of elders (4 procent).

Voor slechts 53 procent van de werkende afgestudeerden was het behaalde masterdiploma noodzakelijk om de job te bemachtigen. Bij zestien procent was eender welk universitair diploma noodzakelijk. Bij achttien procent was het bezit ervan wenselijk. Voor twaalf procent was het universitair diploma niet nodig voor de uitoefening van de job.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.