Nieuws Vlaams Brabant Slechtziende horecaondernemer zet in op suikerarme ijsbereidingen

Slechtziende horecaondernemer zet in op suikerarme ijsbereidingen

Slechtziende horecaondernemer zet in op suikerarme ijsbereidingen

LEUVEN – Matti Backx, de slechtziende zaakvoerder van het Leuvense (Wieringstraat) restaurant Lust Bold Bistro, is gestart met suikerarme ijsbereidingen onder het label “Lust Cold & Creamy”.

Begin 2020 moest het restaurant Lust Bold Bistro van Matti Backx, net zoals alle horecazaken in België, tijdelijk de deuren sluiten. Om de vrijgekomen tijd zinvol in te vullen, experimenteerde Matti met ijs. Het resultaat, “Lust Cold & Creamy”, is inmiddels verkrijgbaar in heel wat zaken in het Leuvense. Het doel is om zo snel mogelijk heel Vlaanderen en op termijn België te veroveren.

Zo veel mogelijk fruit

“Na uren draaien, experimenteren en veel proeven, creëerde ik een kwalitatief ijs, gemaakt uit hoogwaardige ingrediënten”, vertelt Matti. “Het ijs van Lust is 100% natuurlijk én het team staat erop om zoveel mogelijk vers fruit te gebruiken. Geen blikken en bokalen dus voor Lust Cold & Creamy.”

Suikerarm

Om zijn bereidingen zo gezond mogelijk te houden werkt Matti met Zùsto, een natuurlijke suikervervanger die geen smaakverlies veroorzaakt en zijn textuur behoudt, waardoor je amper merkt dat dit geen échte suiker is. “Het grote gevaar in dit verhaal blijft de perceptie van de consument. Als mijn klanten aan ‘zero sugar’ denken, dan leggen ze al snel de link naar minder lekker. Mijn doel was dus om een roomijs te maken met 95% minder suiker waarbij je geen smaakverlies hebt”, luidt het.

Slechtziend

Daar stopt het verhaal van Lust Cold & Creamy niet. Matti is slechtziend door een erfelijke aandoening. De afgelopen 20 jaar is zijn zicht achteruit gegaan. Eind vorig jaar besloot hij daarom om per verkocht potje ijs 10 eurocent aan het Belgische Centrum voor Geleidehonden te schenken, een goed doel dat hem nauw aan het hart ligt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.