Nieuws Vlaams Brabant Slimme jukebox Jooki moet kinderen veroveren

Slimme jukebox Jooki moet kinderen veroveren

Slimme jukebox Jooki moet kinderen veroveren

jookiforkidsMuuseLabs heeft vanuit Leuven een jukebox voor kinderen gelanceerd, het eerste exemplaar ter wereld. De techstartup doet dat via het crowdfundingplatform Kickstarter. Jooki is een wifispeaker en mp3-speler voor kinderen vanaf 3 jaar. Geen scherm, smartphone of reclame meer. Alleen genieten van muziek, verhaaltjes, passie en creativiteit, in alle veiligheid.

Vanuit Leuven werd de kickstartercampagne gelanceerd voor Jooki. Die was in 24 uur tijd al bijna halfweg het doel van 50.000 euro. Jooki is een slimme, schermloze jukebox voor kinderen. Het is méér dan een kleurrijk gadget met leuke klank of een verkleuterde ipod. Jooki is mooi, speels en klinkt geweldig. De filosofie zal iedereen kunnen bekoren: kinderen weer aan het luisteren krijgen en controle geven over de media die ze gebruiken.

Het toestel werd grotendeels ontwikkeld onder de vleugels van incubator Start It@KBC, meer bepaald op de Leuvense afdeling in het KBC-gebouw aan het station. Jooki is het werk van enkele ingenieurs, onder wie Pieter Palmers uit  Bertem. Daar werden de prototypes ambachtelijk geassembleerd en afgewerkt.

jookiteamJooki is een innovatie van drie geek dads die werkten bij Google, Huawei en Barco. Met hun professionele achtergrond en liefde voor technologie, design en muziek gingen Theodore Marescaux, Will Moffat en Pieter Palmers (foto van links naar rechts) op zoek naar een musicplayer voor kinderen. Een jukebox die hun ontwikkeling stimuleert, voorzien is van alle moderne snufjes én die tegen een stootje kan.

“Ik kreeg het idee toen ik voor de vijfde keer in een uur mijn telefoon bovenhaalde om nog maar eens dj te spelen voor mijn 3-jarige dochter. Als kind zette ik gewoon zélf een cd of cassette op”, zegt Marescaux, CEO van MuuseLabs. “Met onze jukebox willen we die vrijheid en charme terugbrengen en kinderen opnieuw fysiek en zelfstandig leren omgaan met muziek.”

Kinderen spelen met hun Jooki zonder gebruik te maken van een smartphone of tablet. Ze genieten van muziek en verhaaltjes in een veilige, reclamevrije omgeving zonder het risico op een ongepaste website terecht te komen. Jooki is een van de eerste toestellen die voldoet aan de nieuwe verordening van de Europese Unie over digitale gegevensbescherming.

Jooki ligt vanaf eind 2017 in de winkel voor 179 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.